JEZIVE SCENE ISPRED KANCELARIJE UBIJENOG ADVOKATA U GRČKOJ! Detalj o ubicama krije ISTINU KOJA ĆE RAZBESNETI SVAKOG SRBINA!
Foto: Printscreen/Youtube/oradikigoron

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO

JEZIVE SCENE ISPRED KANCELARIJE UBIJENOG ADVOKATA U GRČKOJ! Detalj o ubicama krije ISTINU KOJA ĆE RAZBESNETI SVAKOG SRBINA!

Ekskluzivne fotografije ispred kancelarije ubijenog advokata

Objavljeno: 22:45h

Ispred kancelarije jednog od najeminentnijih atinskih advokata Mihalisa Zafiropulosa, koji je bio preporučen za odbranu Srba optuženih za ubistvo američkog državljanina na grčkom ostrvu Zakintos, već dva dana se okupljaju kolege, prijatelji, ali i slučajni prolaznici koji iskazuju poštovanje prema ubijenom pravniku.

foto: Printscreen/Kurir

Brutalna likvidacija u Atini: UBIJEN ADVOKAT KOJI JE TREBALO DA BRANI SRBE NA ZAKINTOSU!

Kako prenose grčki mediji, Zafiropulos je ubijen u četvtak uveče u svojoj kancelariji, prlikom zakazanog sastanka sa dvojiom navodnih klijenata. Mediji su prvobitno opisali ubistvo kao "egzekuciju u mafijaškom stilu", da bi prema najnovijim informacijama saopštili kako je do ubistva došlo slučajno, odnosno kako je namera osumnjičenih bila da zastraše atinskog advokata. Policija je do ovog zaključka došla pošto je advokat upucan iz neposredne blizine u stomak, umesto u glavu ili grudi.

foto: Novak Lukovac

Ptema svedočanstvu sekretarice, dva muškarca, jedan visokog i drugi nižeg rasta, govorili su grčkim jezikom sa osetnim stranim akcentom, koji sekretarica, međutim, mije mogla da poveže s nekom određenom zemljom, mada je u nekoliko medija navedeno da su ubice najverovatnije albanske nacionalnosti, ili sa teritorije bivšeg Sovjetskog saveza.

foto: Novak Lukovac

Policija tvrdi da je na tragu ubicama, koji su na mestu zločina ostavili veliki broj otisaka prstiju, kao i nekoliko vlasi kose koje su trenutno na DNK analizi. Pretpostavlja se da su ubice imale spreman plan za bekstvo iz zemlje, jer je ubistvo izvedeno vrlo "aljkavo" i bez maski, pa bi u sličaju hapšenja sekretarica koja je svedočila ubistvu mogla lako da prepozna napadače.

foto: Novak Lukovac

U ponedeljak se očekuju rezultati analize otisaka prstiju kao i DNK pronađenog na mestu zločina.

foto: Novak Lukovac

Brojni buketi, sveće i poruke postavljeni su ispred vrata u ulici Asklepija 154, u atinskom kvartu Eksarhija koji je poznat kao sedište mnogobrojnih grčkih anarhista.

foto: Novak Lukovac

"Život u ovoj uništenoj zemlji je uvek bio surov, nepravedan i težak!... Ali, nikada nije bio ovoliko provokativno usmeren protiv društva, autoritativan, nasilan, varvarski i RUŽAN! Kao danas. Ako ne donesemo bolje dane našoj zemlji, onda će pištolj biti uperen u sve nas!!!... Moja podrška porodici ubijenog advokata G. Aleksandropulosa protiv fašizma kriminalaca. Papadopulos Panajotis (Kain), anarhisti i borci za slobodu", navodi se u poruci anarhista na vratima kancelarije.

foto: Novak Lukovac
foto: Novak Lukovac

Prema rečima komšije i porodičnog prijatelja ubijenog advokata, koji je želeo da ostane anoniman, nema naznaka koji bi mogao da bude motiv iza ubistva. "Bili su dobra porodica, znao sam njegovog oca veoma dobro. Svi smo u šoku. Najbolji advokati Atine sastali su se juče kasno u njegovoj kancelariji kako bi razgovarali o tome kako nastaviti s radom u ovo teško vreme. Advokatska komora je u šoku i u velikoj krizi.", rekao je komšija i dodao kako je Zafiropulosova advokatska kancelarija hranila 10 porodica koje sada ne znaju kako će preživeti.

foto: Novak Lukovac

(Novak Lukovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.