Brutalna likvidacija u Atini: UBIJEN ADVOKAT KOJI JE TREBALO DA BRANI SRBE NA ZAKINTOSU!
Foto: Pintscreen/Kurir

šok!

Brutalna likvidacija u Atini: UBIJEN ADVOKAT KOJI JE TREBALO DA BRANI SRBE NA ZAKINTOSU!

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Vojvodine poslale su telegrame saučešća komori u Atini zbog brutalnog ubistva kolege

Objavljeno:

Poznati grčki advokat Mahalis Zafiropoulos, koji je pre dva dana brutalno ubijen u svojoj kancelariji u Atini, bio je jedan od advokata koji je preporučen za slučaj ubistva američkog državljanina bakarija Hendersona na Zakintosu, za koje su optuženi državljani Srbije.

Srbi na Zakintosu štitili devojku, a optuženi za teško ubistvo Amerikanca (22)! SVEDOK TVRDI: ONI NISU KRIVI!

Kolega Mihalis Zafiropoulos jedan je od najboljih advokata u Atini. Trebalo je da sarađujemo, preporučen mi je za slučaj Zakintos, ali sam prvo krenula u pregovore sa kolegom Kougiasom i sa njim se dogovorila... Kolegal Mihalis je bio opcija dva - rekla je beogradska advokatica Zora Dobričanin, koja zastupa naše državljane uhapšene na Zakintosu, osumnjičene za učešće u ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona, u julu ove godine.

foto: Kurir

Dobričanin napominje da je, iako Zafiropulos nije bio angožovan u "slučaju Zakintos", prilikom sledeće posete Atini trebalo da ga kontaktira, jer je bio aktivan u Advokatskoj komori Atine.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Vojvodine poslale su telegrame saučešća komori u Atini zbog brutalnog ubistva kolege.

- Preduzećemo i druge aktivnosti u cilju solidarisanja sa kolegama iz Atine. Moj predlog je da na jedan dan i na jedan sat okupljanjem ispred sudova pokažemo naš stav prema ubistvima advokata gde god bili - kaže advokatica Dobričanin i podseća da nijedno ubistvo advokata u Srbiji već godinama nije rasvetljeno.

Napominje da dok se ne rasvetle, u tom mraku crnih brojku, svi smo u opasnosti.

Ubistvo u mafijaškom stilu

Krivičnog advokata Mihalisa Zafiropulosa (52) hicima iz pištolja su ubila dva maskirana čoveka u četvrtak uveče u njegovoj kancelariji, nakon čega su pobegli. Po podacima policije, Zafiropulosa su hladnokrvno ubila dvojica s kapuljačama na glavi, koji su ušli u njegovu kancelariju predstavljajći se kao klijenti. Kancelarija je između četvrti popularne među mladima, Egzarhije, i najekskluzivnije astinske četvrti Kolonaki.

Ubijeni advokat je proteklih nekoliko godina zastupao mnogobrojne optužene u slučajevima korupcije i takođe bio veoma aktivan u Advokatskoj komori Atine. Međutim, policija je rekla da je "prerano" da se proceni šta je motiv tog zločina.

Zbog svirepog ubistva, odbor Komore je u četvrtak odlučio da na nedelju dana obustavi sve aktivnosti advokata glavnog grada Grčke.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.