MACA POJELA JEZIK? MUP ĆUTI o policajcima koji su radili za ZEMUSKI KLAN!
Foto: Marina Lopičić

SKANDAL U MUP SRBIJE

MACA POJELA JEZIK? MUP ĆUTI o policajcima koji su radili za ZEMUSKI KLAN!

Posle šokantnog svedočenja nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“, koji je tužilaštvu otkrio da su prvu otmicu ove zloglasne kriminalne grupe izvršili policajci, od kojih su dvojica i dalje aktivna u službi, u Ministarstvu unutrašnjih poslova vlada muk!

Objavljeno:

Iako ni Biro za medije MUP niti ministar Nebojša Stefanović nisu odgovorili na naša pitanja, kako nezvanično saznajemo, otkriće Kurira glavna je tema među policajcima, a naročito se govori o tome ko su policijski šefovi koji su uzeli deo para od otmice.

Tajna od 20 godina

Kako je naš list objavio, bivši pripadnik „zemunskog klana“ koji u zatvoru Zabela služi višedecenijsku zatvorsku kaznu otkrio je posle punih 20 godina da su Novaka Stevanića (22) u avgustu 1997. kidnapovala trojica policajaca, a da dvojica i dalje rade u MUP. Podsetimo, posle otmice i mučenja, nesrećni mladić se ubio, a pretkrivični postupak i dalje se vodi pred Višim tužilaštvom u Beogradu.

- U otmici su učestvovala tri policajca, od kojih su dvojica i dalje aktivna. Sada ću da vam kažem njihova imena - rekao je svedok i saopštio imena. Prezime jednog policajca počinje na R, nadimak drugog na slovo Dž, a treći policajac koji je Stevanića presreo na ulici, oteo ga i predao ga Dušanu Spasojeviću, vođi „zemunskog klana“, kako je ispričao svedok, jeste pokojni svedok-saradnik Zoran Vukojević Vuk. Posle otmice i mučenja, Novak Stevanić, podsetimo, priznao je Spasojeviću gde se u kući nalazi novac.

Saslušanja u tužilaštvu

- Svedok je ispričao i da misli da je jedan tadašnji funkcioner MUP znao šta se dešava, kao i da je Spasojević rekao da je 150.000 tadašnjih maraka koje su pronašli otišlo „kerovima iz policije“, to jest da su pored trojice policajaca pare uzeli i njihovi šefovi - kaže sagovornik Kurira iz istrage, i objašnjava da će Više tužilaštvo u nastavku istrage koju vodi saslušati i nekoliko policijskih funkcionera.

- Razmatra se mogućnost da predmet, kada bude okončano saslušanje svedoka u pretkrivičnom postupku, preuzme Specijalno tužilaštvo - zaključuje naš sagovornik.

Bez komentara

PITANJA NA KOJA MUP I MINISTAR STEFANOVIĆ NISU ODGOVORILI

1.Da li vas je Više tužilaštvo u Beogradu obavestilo o iskazu svedoka u istrazi o otmici Novaka Stevanića koji je naveo da su u Stevanićevom kidnapovanju 1997. godine učestvovala trojica policajaca, od kojih dvojica i danas rade u policiji?

2. Da li je Više tužilaštvo tražilo da se ti policajci identifikuju i da li ste preduzeli još neke mere?

3. Kako ministar policije Nebojša Stefanović komentariše navode da su ljudi koji su učestvovali u krivičnom delu s pripadnicima „zemunskog klana“ i dalje zaposleni u MUP?

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.