UBISTVO FAHRUDINA SKAREPA JE NAREDIO NAČELNIK POLICIJE KOJI JE BIO U AUTU! Naser Bakić o pucnjima koji su potresli Srbiju! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Nebojša Mandić, Ilustracija/Espreso.co.rs

Teške optužbe na račun policije

UBISTVO FAHRUDINA SKAREPA JE NAREDIO NAČELNIK POLICIJE KOJI JE BIO U AUTU! Naser Bakić o pucnjima koji su potresli Srbiju! (VIDEO)

- Ovde se ne radi o ubistvu po nacionalnoj osnovi, niti verskoj, jer je Bošnjak upravljao vozilom, i on je naložio da se ubije Fahrudin Skarep - kaže

Objavljeno:

Naser Bakić, organizator protesta zbog ubistva Fahrudina Skarepa u Tutinu, kojeg je ubio policajac Belojica Rajica, ispričao je za "Espreso", kako kaže, istinu o ubistvu nesrećnog mladića. Bakić smatra da je ovo ubistvo isplanirano, i da je strašno što je policija okrivila žrtvu, a odbranila ubicu.

Kako mislite da su okrivili žrtvu, šta su rekli?

Oni su dali izjavu, kako su ubijeni i suvozač udarili u njihov auto, što nije istina, jer je njihov džip toliko veliki da nije imalo šanse sa jedne strane, a sa druge strane kola nisu uopšte oštećena. Mi smo bili i izvršili uviđaj na licu mesta, da bismo imali tačne informacije. Bili smo direktno i kod jednog vozila i kod drugog, kod sivog policijskog džipa i kod "pasata" bele boje koji je imao samo jednu rupu sa strane, baš gde je ubijen vozač Fahrudin Skarep.

Šta kaže očevidac?

Očevidac kaže da je sve što su rekli laž. Sami detalji vozila koje nije oštećeno pokazuju da je policija sve lagala. Onda je sve otišlo u medije, oni su preneli sve kako je policija rekla, bez da pitaju drugu stranu.

foto: Filip Plavčić

Prema rečima očevica, šta se desilo te noći?

Kako očevidac kaže, oni su išli put Ervenice prema Dolovu. Međutim, to je toliko uzak put, da su oni videli svetlo iz suprotnog smera, vozilo da ide prema njima, i u tom trenutku su tražili da se sklone neko proširenje. To je bio jedini put. Našli su malo proširenje, bilo smo na licu mesta, u šumi, i tu su se sklonili. Očekivali su da će se vozilo koje je išlo njima u susret da prođe. Međutim, vozilo je jurnulo tolikom brzinom i došlo do branika. U tom momentu izlazi policajac Belojica Rajica, puca sa strane i ubija Fahrudina Skarepa. Vozač je bio načelnik policije Nermin Zaćirović, sa njim u autu je bio komandir Saša Savić. To su infomarcije tačne, koje smo mi dobili. Njih trojica su bili u autu, ubica, načelnik policije i komandir Saša Savić. Izvršilac je Belojica Rajica, on je ubica, dok su nalogodavci Nermin Zaćirović i Saša Savić. Čudno je zašto nisu uhapšeni, jer po komandnoj odgovornosti, svi su odgovorni. Ovde se ne radi o ubistvu po nacionalnoj osnovi, niti verskoj, jer je Bošnjak upravljao vozilom, i on je naložio da se ubije Fahrudin Skarep.

Čije su to tvrdnje?

To su činjenice. Imamo činjenicu da je vozilom te noći upravljao načelnik policije. Bez njegovog komandovanja ne bi mogao ni komandir policije, niti policajac koji je izvršio ubistvo da puca. On je morao da mu da komandu da puca. Čudno je i što je odmah nakon ubistva Skarepa, jedan policajac je došao sa strane, izvukao suvozača i legao ga na zemlju, dok su Nermin Zaćirović i Saša Savić uzeli ubijenog Fahrudina Skarepa, stavili ga u auto i otišli. Belojica Rajica je ostao tu i mahao je pištoljem sa svedokom Omerović Mirsadom. On je mahao pištoljem prema njemu, dok ga je svedok, očevidac molio i preklinjao da ga ne ubije. Postavlja se pitanje kako su oni uopšte mogli, smeli da ostave ubicu sa punim pištoljem, jer obično ti pištolji imaju po 15 metaka. Postavlja se pitanje zbog čega ubica nije odmah uhapšen, zbog čega mu nije oduzet pištolj, zbog čega je ostavljen ubica sa svedokom. Najverovatnije da više ne bi imalo svedoka. On nam je ispričao da je njega oblila krv u tom momentu, dok je bio u vozilu, dok je on doživeo veliki stres, svake noći sanja taj detalj, a i strah ga je da zaspi. Svedoku prete da ne sme da svedoči, ili da svedoči kako oni žele. Zašto se optužnica nije proširila, zašto Više javno tužilaštvo proširilo optužnicu na komandno odgovorne. Tužilaštvo je moralo da naloži da se uzmu parafinske rukavice, da se uzmu otisci.

To ništa nije urađeno?

Ništa nije urađeno. Tu se ne zna ko je sve pucao. Imamo informacije da su te noći, samo ranije jer je to ubistvo bilo oko 1 sat posle ponoći, da su oni negde oko 22 sata, 22:30 već u selima Drago i Špiljani imali obračun, da su pucali na kriminalce, i oni na njih, koji trguju kafom, šećerom, drogom i čime već. Kako je načelnik policije mogao da ide, po kom osnovu, koji zakon to nalaže da policija tera ljude po šumi, puca.

Šta kaže očevidac, gde su krenuli u 1 sat posle ponoći?

Očevidac nam o tome nije govorio. ali, ono što je činjenica je da u vozilu nije ništa pronađeno, ni oružje, ni trgovačka roba. Sa druge strane, uopšte nije bitno gde su oni pošli, jer svako ima pravo na svoj život, i može da se kreće gde hoće. Zar mora svako vozilo koje se nađe u šumi da se pretrese, zar mora svaki čovek koji se nađe u šumi i trgovac da se ubije? Postupak policije nije jasan.

foto: Filip Plavčić

Šta mislite da se krije iza ovog ubistva?

Znajući načelnika policije, i tu kriminalnu grupu koja od 2008. godine hara ovim prostorima, koja se toliko obogatila da ne zna više šta će. Imaju u Ulcinju nekretnine, vikendice u Tutinu koje su vrednosti više od pola miliona evra. Imaju po sedam, osam vozila, po nekoliko stanova, a stvarno je čudno da se sa jednom platom sve to može.

Ali, šta se krije iza toga, zašto bi policija ubila momka od 20 godina?

Kriminalne grupe se plaše, ako je taj momak saznao da oni nešto rade, najverovatnije da mu nisu verovali da to neće da procuri u javnost, ili da neće prijaviti negde dalje. Mislim da su mu zbog toga oduzeli život. Druga opcija jeste ako su oni trgovali cigaretama, šećerom, i čime već sve. Postoji mogućnost da ta grupa nije htela da sarađuje sa njima i da deli novac.

Mislite na grupu u kojoj je bio Fahrudin Skarep?

Mislim na grupu policije. Jer, oni imaju grupu koja radi za njih, koji im donose robu iz Crne Gore, Kosova, a oni posle preprodaju. Meni prete od ranije. Ja sam to prijavljivao i u Beogradu i u Novom Pazaru.

A sada, posle ovog ubistva?

I sada, kada su saznali da ću da organizujem protest.

Jesu li to bile anonimne pretnje?

Anonimne pretnje, čak se jedan predstavio kao Jasmin Kolašinac, plaćeni ubica, i rekao da će da me ubije. Imam i dva svedoka, devojke koje su me podržale. Čak su i njima pisali i pretili. Zvali su telefonima, a jedan je uključio i video. Onda su rekli, nemoj Naser da izlazi na protest, nemoj da izlazi na binu, mi ćemo ga ubiti. Onda je samo sat vremena pre održavanja protesta zvali su me sa anonimnih brojeva i rekli "Ako izađeš na govornicu mi ćemo te izrešetati automatskom puškom, kao što smo ubili Fahrudina, kao što smo ubili Zečevića, Suljevića, kao što smo ubili tvog brata. Moj brat je isto ubijen po nalogu policije 2008. godine.

Posetili ste porodicu ubijenog Fahrudina Skarepa. Kako su oni sada?

Njegova porodica je u jako lošem stanju, i psihički i fizički. Oni su imali jedinog naslednika, Fahrudina Skarepa. Nisu spremni da pričaju za medije.

Pomenuli ste i da prete svedoku, očevicu?

Jeste, prete i njemu. Rekli su mu da mora da priča kako mu kažu ili će ga ubiti. Ne smeš da se pojavljuješ u javnosti, ne smeš Naseru da daješ bilo kakve podatke. Kada smo organizovali protest, dan pre, policija ga je zvala da ode u policijsku stanicu u Turinu da uzme poziv koje mu je navodno Tužilaštvo poslalalo, da se sutra, kada mi imamo protest javi.

foto: Filip Plavčić

Hoćete da kažete da su hteli da spreče njegov dolazak na protest?

Sprečili su njegov dolazak na protest, ali me je on zamolio da njegovu izjavu citiram, što sam ja i uradio. Žalosno je što javni tužilac, koji je uzeo taj predmet da radi je bivši kolega ubice Bjelojice Rajice. On je radio kao policajac, i sada, je prešao da radi kao javni tužilac, samo da bi zaštitio kriminalnu grupu. Nije mi bila jasna izjava ministra policije Nebojše Stefanovića, u kojoj je okrivio žrtvu a branio policajca. Čak je rekao "začudilo me je da je policajac uhapšen". Sad se pitam, ako ga je začudilo što je policajac uhapšen, da li je dozvoljeno da policajci ubijaju ljude. , zar ne postoji zakon. Znači li to da policajac može da ubija ljude, i da za njega nema zakona?

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.