ČISTAČI ZLOČINA UKLONILI TRAGOVE UBISTVA! Da li je ovo razlog što razrešenja Jelenine smrti JOŠ NEMA?
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

profi!

ČISTAČI ZLOČINA UKLONILI TRAGOVE UBISTVA! Da li je ovo razlog što razrešenja Jelenine smrti JOŠ NEMA?

"Čim policija traži DNK na nekom tamo zemljištu odmah vam je jasno da ona nema ništa jer je neko sve to vešto počistio"

Objavljeno: 15:13h

Za pronalaženje ubice Jelene Marjanović nema dovoljno dokaza jer je neko uništavao ili poturao tragove, što rade čistači zločina, kaže Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti. Advokat Marko Nicović potvrđuje da čistači zločina nisu retkost u kriminalnoj praksi.

Spasić ukazuje da nedostatak dokaza u istrazi ovog ubistva ukazuje na čistača zločina.

MISTERIJA TETKE JELENE MARJANOVIĆ: Zatekli smo je na spomen ploči ubijenoj pevačici, O ZORANU I EKIPI JE REKLA SAMO OVO!

ZAŠTO SE PRESVLAČIO? Ovaj detalj odaje Zorana! Došao na nasip u jednoj odeći, a KASNIJE...

ŽENA S KOZAMA S NASIPA U BORČI OTKRIVA ISTINU O UBISTVU PEVAČICE! Jelena nikad nije trčala ovuda, ovo je sve što se desilo tog dana!

- Čim imate situaciju da policija kruži a ne može da udari u metu, vi znate da se tu neko drugi umešao ko je uništavao i sklanjao prave tragove. Ako je ubistvo Jelene Marjanović ubistvo iz strasti i taj zločin iz strasti je neko pripremao godinama ili mesecima - navodi Spasić.

Bivši operativac Državne bezbednosti napominje da se u slučaju ubistva Jelene Marjanović priča razvija u više pravaca.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Tu ima mnogo učesnika i verovatno je jedan od njih čistač. Ne pere se tepih bez razloga, moguće je da su zavaravali trag. Ne mora čistač da bude ne znam ko, dovoljno je da bude zajedno sa počiniocem i da zna šta treba uništiti zbog čega ga kvalifikujemo u grupu čistača. Što se tiče ubistva Jelene Marjanović, vi tu praktično nemate ništa zato što su verovatno tragovi uništeni - kaže Spasić i dodaje da kad god je nejasna situacija na mestu zločina ili nema tragova odmah je jasno da je neko čistio to mesto.

- Čim policija traži DNK na nekom tamo zemljištu odmah vam je jasno da ona nema ništa jer je neko sve to vešto počistio. Da li je to bio profesionalac ili neko ko se veoma dobro razume u materiju, u policijskoj praksi on je svakako čistač - zaključuje Spasić.

Bivši operativac državne bezbednosti osvrnuo se i na korišćenje usluga čistača zločina od strane raznih službi.

foto: Youtube

- Kada govorimo o čistačima nema tajne policije koji nije koristio njihove usluge. Mi smo i u Beogradu imali nekoliko veoma poznatih i cenjenih čistača tragova koje su angažovale i kriminalne grupe u inostranstvu. Čistač je ono lice koje nakon izvršenja ozbiljnog krivičnog dela, ubistva, pljačke dolazi i uništava i čisti sve tragove koji ostanu iza izvršioca krivičnog dela - kaže Spasić.

Božidar Spasić, uz napomenu da čistači uklanjaju tragove krvi, otisak obuće i druge tragove značajne za policiju na mestu zločina.

- Čistač takođe uklanja tragove krvi sa ubice ukoliko je ima. On je neko ko veoma dobro razume tu materiju, tako da kriminalci uglavnom biraju čistače iz svojih redova. Njegova uloga nije samo da uništi tragove već on uglavnom učestvuje u celokupnoj organizaciji zločina - kaže Spasić.

Marko Nicović, advokat, navodi da čistači zločina nisu nova pojava u kriminalnoj praksi.

- Sistem čišćenja zločina "patentirale" su još porodice Gambino, Lučano i Veroneze u Njujorku, tridesetih godina prošlog veka u vreme prohibicije. Imali su Enca Hofmana koji je bio zadužen za čišćenje posle likvidacija - navodi Nicović.

foto: Printscreen

Nicović kaže da obaveštajne službe odavno koriste usluge čistača zločina.

- Nastoji se da se uklone svi tragovi putem kojih policija može da rekonstruiše zločin. Čišćenje zločina plaća se isto koliko i ubistvo. Mafija sada "rentira" forenzičare da obuče njihove ljude za "čišćenje“. Što kasnije se dođe na mesto zločina teže je sakriti tragove. Ako zločin nije unapred "pripremljen“ u dogovoru sa čistačem onda se ulazi u "trku sa vremenom“. Najveću cenu na tržištu trenutno imaju ruski čistači. Inače, to su veoma hladnokrvni ljudi, izrezaće leš kao što reže salamu za doručak - zaključuje Nicović.

(Espreso.co.rs / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.