LEGIJI ĆERKA PRENELA VEST O MAJČINOJ SMRTI: Pustite me na sahranu!
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

tuga

LEGIJI ĆERKA PRENELA VEST O MAJČINOJ SMRTI: Pustite me na sahranu!

Legijina majka Natalija je, podsetimo, punih 13 godina redovno dolazila na sinovljeva suđenja

Objavljeno: 13:19h

Natalija Ulemek (82), majka najpoznatijeg srpskog osuđenika Milorada Ulemeka Legije, preminula je u Beogradu.

Umrla Legijina majka, Natalija Ulemek

Ulemeku, koji kaznu služi u posebnom delu požarevačke Zabele, takozvanom Alkatrazu, juče je ćerka saopštila tužnu vest i on je odmah tražio da ide na sahranu.

- Po zakonu, on ima pravo da traži da prisustvuje sahrani majke Natalije. Ukoliko takav zahtev podnese, on će biti razmotren. Da li će bilo kom osuđeniku biti dozvoljeno prisustvo, pre svega zavisi od bezbednosnih procena. Gotovo je izvesno da Milorad Ulemek neće moći da prisustvuje - otkriva sagovornik Kurira.

On napominje da postoji druga mogućnost, a to je da Legija nekoliko dana kasnije bude nakratko izveden iz zatvora i sproveden da zapali sveću na majčinom grobu.

- Čak i u tom slučaju, on bi uz velike mere obezbeđenja, u najvećoj tajnosti bio sproveden verovatno rano ujutro, u vreme kada na groblju nema drugih ljudi - zaključuje on.

Legijina majka Natalija je, podsetimo, punih 13 godina redovno dolazila na sinovljeva suđenja. Sedela je uvek u prvom redu predviđenom za publiku, iza optuženih, a sin joj je uz pozdrav često postavljao isto pitanje: „Kako si“, a isto pitanje je često i ona postavljala njemu.

- Moj sin je nepravedno osuđen, ali vreme će pokazati ko stoji iza atentata. On je žrtveno jagnje i neka se vesele njegovi neprijatelji, neka im to bude najveća radost u životu. Da je nekog ubio, ne bi se predavao. Nigde u svetu ne bi mogao da živi s tim da njegovi ratni drugovi trunu u zatvoru, a da on bude slobodan - govorila je Natalija Ulemek, pošto je njen stariji sin osuđen na maksimalnu kaznu zbog ubistva Zorana Đinđića.

NATALIJA GA PRVA OBIŠLA U CZ

Kada se Milorad Ulemek Legija predao policiji, majka Natalija ga je obišla u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora. On je u julu 2012. prebačen u Alkatraz i od tada sa članovima porodice koji ga obilaze nema neposredan kontakt, već isključivo kroz neprobojno staklo.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.