ČESTITAM BOJOVIĆU, UBIO MI JE BRATA! Da li je ovo najjezivija rečenica izrečena u srpskim sudovima?
Foto: Fonet

PORUKA IZ SUDA!

ČESTITAM BOJOVIĆU, UBIO MI JE BRATA! Da li je ovo najjezivija rečenica izrečena u srpskim sudovima?

Optuženi za likvidaciju Nikole Bojovića svedočio u Specijalnom sudu u Beogradu. Tvrdi da je zamenik tužioca obmanuo Jugoslava da svedoči u istrazi

Objavljeno:

Luki Bojoviću čestitam što mi je ubio brata. Ovu rečenicu u sredu je iz sudnice Specijalnog suda u Beogradu uputio Saša Cvetanović, optužen da je aprila 2013. likvidirao Lukinog brata Nikolu.

Obučen u crninu, Cvetanović je tražio reč i indirektno optužio zamenika tužioca Milenka Mandića za smrt svog brata Jugoslava (31) koji je ubijen pre nedelju dana u centru Vranja. Zbog toga je tražio njegovo izuzeće.

- Tužilac je obmanuo Jugoslava da svedoči u istrazi rekavši mu da sam priznao delo i da ću biti osuđen na deset godina zatvora, a desilo se ono što se desilo - kazao je Saša Cvetanović.

Ovaj optuženi je nedavno tražio da sud što pre pozove njegovog brata pred sud:

NOVI OBRT! MARJANOVIĆIMA I DO 40 GODINA ZATVORA? Istraga se nastavlja u DRUGOM PRAVCU?

- Molim vas, pozovite ga da svedoči dok je živ. Kako se stvari odvijaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni. Njemu je iskaz na osnovu kog je napisano pola optužnice uzet na prevaru.

Međutim, kad je početkom aprila Jugoslav došao u Specijalni sud, iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne svedoči. Tada je imao policijsku pratnju, a dok je izlazio iz sudnice rekao je da "zna da njegov brat ništa nije uradio". Inače, vranjsko tužilaštvo vodi istragu u vezi sa ubistvom Jugoslava, a kako je za "Novosti" izjavila advokat Mila Janković, branilac Saše Cvetanovića, njen klijent još nije saslušan povodom tog događaja.

Izuzeće zamenika tužioca u sredu je zatražio i optuženi Miloš Delibašić, kome se na teret stavlja da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu, čiji pripadnici odgovaraju i za ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi. Izvršilac ovog zločina je Miloš Vojnović, koji je to i priznao i koji je u zamenu za deset i po godina zatvora sa Tužilaštvom napravio sporazum o svedočenju.

- Vojnović je pričao kako je učestvovao u otmici jedne porodice, koju je, kako je kazao, naručio Brana Šaranović, što je bolesno - rekao je Delibašić. - Zatim je pričao kako je otimao neke dilere droge, opljačkao neku kladionicu, da smo štanglom napali jednog čoveka... On za to nije sklopio nikakav sporazum, a tužilac je bio dužan da ispita sve to.

Delibašić je kazao da izuzeće traži zbog "bliskih susreta" Mandića i Vojnovića:

- Oni su se našli 15 puta, šta su radili zajedno kad ovaj nije imao status. To je kulminiralo tako da Vojnovića ne procesuiraju za ta dela. Znači, postoji neka veza između njih.

Zbog zahteva za izuzeće zamenika tužioca, glavni pretres je odložen za početak novembra, do kada će se znati da li će zahtevi Delibašića i Cvetanovića biti prihvaćeni.

POSTUPCI!

Miloš Delibašić je u sredu kazao da Vojnović nije mogao da napravi sporazum o svedočenju, sudeći po onome što se navodi u zakonu.

- Neko ko je ranije osuđivan i protiv koga se vodi još jedan postupak i to pred Višim sudom zbog iznude, ne može da sklapa sporazum. Zato ovaj tužilac mora da izađe iz ovog predmeta - kazao je Delibašić.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.