MALA JANA REŠAVA MAMINO UBISTVO: Ono što radi sa Jeleninom odećom otkriva TAJNU O MESTU ZLOČINA!
Foto: Privatna arhiva

DUŠA MALENA :(

MALA JANA REŠAVA MAMINO UBISTVO: Ono što radi sa Jeleninom odećom otkriva TAJNU O MESTU ZLOČINA!

Šestogodišnja Jana Marjanović mogla bi da bude krunski svedok u rešavanju zločina u Borči jer je kroz specifičnu igru otkrila da verovatno zna gde je njena majka ubijena!

Objavljeno:

Kako se navodi u pojedinim medijima, devojčica u igri pokušava da oživi pokojnu majku tako što ređa njenu garderobu po podu! To je psiholozima bio alarm da treba ponovo da razgovaraju sa detetom i provere da li zna nešto o ubistvu Jelene Krsmanović Marjanović.

- Posle Jelenine sahrane, devojčica je iz plakara uzimala maminu garderobu i ređala je po podu. Ispostavilo se da tako zamišlja pokojnu majku i pokušava u svojoj dečjoj glavi da je oživi! Inspektore je ovaj detalj naveo na sumnju da verovatno zna više od onoga što je prvobitno rekla u razgovoru sa stručnjacima - kaže izvor iz istrage.

JELENU JE UBILA ŽENA??? Na glavi pevačice pronađene tri rupe od šrafcigera, sumnja se na ritualno ubistvo! (FOTO)

RADA MATIĆ: MARJANOVIĆI NISU UBILI SAMO JELENU! Baba veštici treba zapaliti đavolji oltar!

NI SUZU NIJE PUSTIO: Zbog ove situacije je ZORAN policiji sumnjiv OD PRVOG TRENA!

Deca njenog uzrasta u vrtiću dobijaju zadatak da crtaju „nešto čega se plašim“ ili „strašnu stvar“ da bi otvoreno pričali o svojim strahovima i lakše ih prevazišli. Inspektori su tu igru iskoristili da dođu do novih informacija o ubistvu.

foto: Facebook

Bilo im je neobično kada je Jana na temu "čega se bojite" nacrtala svoju kuću i posumnjali su da tokom ranijih razgovora sa psiholozima nije otkrila sve što zna. Ubrzo potom, saznali su za njenu igru maminom garderobom i odlučili da ponovo razgovaraju s njom.

Dr Dijana Lazić Puškaš, psihijatar i sudski veštak, kaže da deca maštanjem ublažavaju tragediju.

- Deca se brane od traume na drugačiji način od odraslih. Kada dožive nešto bolno, što nisu mogla da spreče, reaguju povlačenjem u sebe i izbegavaju komunikaciju s okolinom. Gube interesovanje za svakodnevne, uobičajene igre sa drugom decom i preokupirana su pokušajem unutrašnje obrade događaja. U tu obradu se uključuje mašta, koja ima zadatak da ublaži doživljaj tragedije i poništi realnost - objašnjava dr Dijana Lazić Puškaš i dodaje:

foto: Dragan Kadić

- Deca posle neprijatnog događaja funkcionišu na nivou magijskog mišljenja, jer su ubeđena da će tako uticati na realnost oko sebe. Tako i ne čudi da devojčica majčine stvari oblači svojoj imaginarnoj majci i tako hoće da je oživi. Majka joj očajnicki treba i tako nastoji da je vrati. To ređanje stvari može da poprimi ritualni oblik. Deca ne znaju za vračanja i ovo nije ni paganski obred ni magija, vćc posledica dečjeg načina razmišljanja, posebno u stanju intenzivnih emocija. Verovatno je obeshrabrena kada svojim postupcima ne uspeva da je oživi, a novim pokušajima održava nadu daće je vratiti. Samo, vrlo je neobično da dete mesto za oživljavanje i povratak majke nalazi na podu! Nije valjda zapamtila da je majka ležala na podu? Zar je majka inače spavala na podu? Da li je to prirodno mesto gde je nalazila majku i zašto baš tu želi da je oživi? - istice dr Lazić Puškaš i navodi da stručnjaci treba to da provere.

foto: Dragana Udovičić

Dr Radomir Čolaković, psihijatar, kaže da deca imaju fotografsko pamćenje i tako projektuju svoje viđenje nekog događaja.

- Ako dete, recimo, crta praznu kuću, time pokazuje da mu majka nedostaje. "Pravljenje" mame na podu može se tumaciti kao projekcija detetovih emocija, ali i doživljenih sukoba. Dete neprijatne događaje potisne u podsvest i kasnije ih izvlači. Ova igra se ne može uzeti kao objektivna činjenica, ali zajedno sa njenim crtežima može da ukaže na to da možda u podsvesti nosi neke slike o tragičnom događaju. Pitanje je otkud baš na patosu? Veštaci bi trebalo da se pozabave time - naglašava dr Čolaković.

Ne crta mamu i tatu!

Stručnjaci su posle ubistva njene majke razgovarali sa malom Janom i tražili da nacrta nekoliko crteža sa različitim temama.

- Devojčica je, između ostalog, trebalo da nacrta i porodicu. Interesantno je da je nacrtala sve što je od nje traženo, ali je odbila da crta mamu i tatu! Pre tragičnog događaja, vaspitači su bili svedoci da je često crtala majku i oca. Pretpostavlja se da je odbijala da ih crta kada je saznala da se njenoj mami dogodilo nešto strašno - navodi naš izvor.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.