3 PITANJA NA KOJA NIKO NEMA ODGOVOR: Najpoznatiji srpski kriminolog objašnjava kako je počinjeno UBISTVO VEKA U SRBIJI! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić / Beta

misterija iz borče

3 PITANJA NA KOJA NIKO NEMA ODGOVOR: Najpoznatiji srpski kriminolog objašnjava kako je počinjeno UBISTVO VEKA U SRBIJI! (FOTO)

Najpoznatiji kriminolog kod nas za Espreso.co.rs odgovara na nekoliko pitanja koja interesuju javnost u vezi s ovim monstruoznim ubistvom

Objavljeno: 09:57h
Milica Božinović

Prošlo je godinu i po dana od ubistva pevačice Jelene Marjanović. 15. septembra za ovo svirepo ubistvo koje je potreslo Srbiju, uhapšen je njen suprug Zoran Marjanović, nakon što je napustio rijaliti "Zadruga".

Istražitelji sumnjaju da je Marjanović sa pomagačima, najverovatnije članovima porodice, prikrivao tragove i tako usmeravao istragu u drugom pravcu. Do sad se pojavilo nekoliko verzija ubistava pevačice Granda. Od toga da je ubijena na nasipu na kojem je pronađeno njeno telo, pa sve do najnovijih da je Jelena ubijena u muzičkom studiju koji se nalazi u sklopu porodične kuće Marjanovića.

foto: Nebojša Mandić

Najpoznatiji kriminolog kod nas, Dobrivoje Biba Radovanović, u razgovoru za Espreso.co.rs odgovorio je na nekoliko pitanje koja interesuju javnost u vezi ovog monstruoznog ubistva.

ZORAN MARJANOVIĆ PREVARIO DETEKTOR LAŽI? Poligrafista otkriva šta se krije iza svedočenja Jeleninog muža!

MARJANOVIĆI UNIŠTAVALI DOKAZE?! Nove pločice zamenili parketom, urolali tepih, a DOK JE TRAJALA POTRAGA PRALI VEŠ! (FOTO)

GDE JE JELENA UBIJENA?

- Ne znam gde je ubijena, ali znam gde nije. Sigurno nije ubijena u kući, jer bi moralo ostati hemijskih tragova. Iako se pisalo da je kuća bila oprana varakinom, to je samo sumnja da su oni ukljanjali tragove. Ali morali su se naći tragovi krvi. Na tepisima, na nameštaju, jer kada udarate čoveka nekim tupim predmetom po glavi, krv šiklja na sve strane. Potpuno je neverovatno gde se sve tragovi mogu naći. Ne mogu se oni ukloniti običnim pranjem tepiha ili sličnom. Mogu se možda ukloniti sa zidova, ako su zidovi od tapeta, ali sa tkanina se jako teško mnogo ukloniti, sem ako nisu bili dovoljno lukavi pa te tepihe odneli negde i bacili ili spalili, a kupili nove. To je moguće teorijski, ali malo verovatno. Dakle, malo je verovatno da je ubijena u kući. Takođe malo je verovatno da ubijena na mestu gde je nađena. Postoje tragovi vučenja, nošenja, ispala patika i drugi tragovi koji pokazuju da nije tu ubijena. Verovatno je ciljano odvučena u močvaru, jer čovek koji je to radio ili je znao da vlaga iz močvare uklanja neke biološke tragove ili menja sliku na telu žrtve. Ili je pak jednostavno računao da je tako bolje sakrio leš. I jedna i druga opcija su moguće. Ali, vrlo verovatno da je ubijena na nekom drugom mestu, pa doneta.

ZORAN MARJANOVIĆ DVA PUTA PREVARIO POLIGRAF! Otac mu krišom stavljao tablete u usta kako bi prevario mašinu!

Ekskluzivna ispovest ljubavnice muža ubijene pevačice: ŽIVOT ĆU DATI ZA MOG ZORANA!

foto: Privatna arhiva

DA LI BLATO PRONAĐENO NA FARMERKAMA ZORANA MARJANOVIĆA MOŽE DA PREDSTAVLJA KLJUČNI DOKAZ?

foto: Beta

- Blato može da bude ključni dokaz ako se pokaže da je identičnog sastava i ako se pokaže da je blato na odeći muža nastalo pre ili neposredno posle ubistva. Ali, ako se pokaže da je naknadno nastalo, onda se ne može računati. Svaki iole pametan ubica će nakon počinjenog zločina, oprati odeću ili je spaliti. Ako on nije imao vremena to da učini, a blato je pronađeno i identične je strukture, onda će to biti siguran dokaz. Ali, ako je imao vremena, onda će njegova odbrana insistirati na podmetanju dokaza, jer bi im to onda bio jedini put da ga brane.

ODVRNULI MUZIKU KAKO NIKO NE BI ČUO NJENE URLIKE! Jelenu Marjanović čekićem udarali u glavu do smrti!

SASLUŠAJTE MOJU JANU, ONA JE SADA VELIKA! Zoran šokirao svojim izjavama u pritvoru!

DA LI JE VLADIMIR MARJANOVIĆ UBIO JELENU ILI JE POMAGAO SINU?

foto: Stefan jokić

- Otac bez znanja sina siguno nije ubio Jelenu nikako. Jer da je bilo tako pukli bi odnosi između sina i oca i to žestoko, jer je on navodno bio zaljubljen i voleo svoju suprugu. Ima jedna tamna stvar na toj pretpostavci, a to je da je godinu i po dana prošlo, otac je sve vreme, baš kao i cela porodica bio osumnjičen. Svi članovi porodice su prirodno bili osumnjičeni, jer policija to tako radi. Sumnjiče sve članove porodice koji to mogu učiniti. Kako nisu našli dokaze pre, kako nisu u unakrsnom ispitivanju ili na neki drugi način, a postoje načini, da se izvuče informacija došli do njih? Ako su navodno očev telefon našli neposredno posle ubistva, to je jak dokaz. Ako nisu, to se takođe može smatrati podmetnutim.

JELENU MARJANOVIĆ UBILI U STUDIJU PA VARIKINOM OPRALI TELO I KUĆU: Slažu se kockice, policija došla do novih dokaza! ŠOK FOTKA: Jelena sa masnicom!

ZORAN NIJE JEDINI KRIVAC? Na mestu gde je Jelena ubijena nađen TELEFON NJENOG SVEKRA VLADIMIRA!

DA LI JE ŽENA UMEŠANA U UBISTVO PEVAČICE?

- Malo je verovatno da je ubila žena, jer treba jako puno snage da ubijete čoveka sa devet udaraca. Jedan od prvih zadataka policije trebao je biti pronaći oružje kojim je ubijena. Bio to čekić, kamen, palica... Moguće da je ubio neko kome je ona jako smetala, moguće je da je neko ko je strašno ljubomoran, uključujući muža, jer ljubomora je težak poremećaj. Čak je moguće da je u pitanju neki patološki ljubavnik, a moguće i da je neko sa estrade koja je po prirodi puna šunda i puna nasilja.

foto: Kurir

Podsetimo, Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016. godine kada je sa suprugom i ćerkicom Janom izašla iz kuće. Ona se u jednom trenutku razdvojila od njih kako bi otišla na trčanje i tada joj se gubi svaki trag. Njeno telo pronađeno je narednog dana na nasipu u Borči.

MA DEDA JE ZA*EBAO STVAR: Sin Zorana Marjanovića jednom rečenicom navukao sumnju na celu porodicu!

ZORAN I JANA SU VIĐENI NA SMETLIŠTU, ona je preskakala VIJAČU: Novi momenti u slučaju ubistva Jelene Marjanović

Zoran Marjanović, tereti se za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Marjanović je privođen i neposredno posle ubistva, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

ODALO GA BLATO NA ODEĆI? Ovo su novi dokazi zbog kojih je Zoran Marjanović osumnjičen za ubistvo supruge Jelene

VAPAJ MALE JANE dok su joj hapsili oca Zorana Marjanovića ZALEDIO JE I SRCA POLICAJACA!

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.