UMRLA MARIJA PRIBANOVIĆ (14): Iz Hitne pomoći rekli da nemaju slobodno vozilo?!
Foto: Kurir

čekaju se nalazi obdukcije

UMRLA MARIJA PRIBANOVIĆ (14): Iz Hitne pomoći rekli da nemaju slobodno vozilo?!

Marija Pribanović (14) umrla je jer lekari, kako tvrde njeni najbliži, nisu došli da joj pruže pomoć, a razlog je to što navodno nisu imali sanitetski kombi

Objavljeno: 14:23h

Marija Pribanović (14) iz Okruglice kod Trstenika preminula je prekjuče jer zaposleni u Hitnoj pomoći u Trsteniku, posle nekoliko poziva porodice, nisu došli i pružili joj pomoć, pošto kako su rekli nisu imali slobodno vozilo na raspolaganju.

U domu male Marije juče je vladao muk. Njena majka Dragana, kao i najbliža familija još uvek ne mogu da veruju da su tako brzo i na tako surov način ostali bez svoje miljenice.

- U sredu oko 20 časova ušla sam u kuću i zatekla Mariju izgrebanih ruku i nogu. Rekla mi je da se saplela i pala niz stepenice. Htela sam da je vodi kod lekara, ali mi je rekla da je dobro i da nema potrebe da ide na pregled - priča za Kurir Marijina majka Dragana.

Ona kaže da je devojčica otišla da legne, ali da je tri sata kasnije čula tup udarac u hodniku. Potrčala je i videla svoju ćerku bez svesti.

- Masirala sam je, pokušala sam da joj pomognem. Onda sam otrčala do rođaka i zamolila da zovu Hitnu pomoć. Kako se hitne nije pojavljivala, krenuli smo kolima prema bolnici u Kruševcu. Kad su je primili, već je bilo kasno, nije joj bilo spasa - prepričava Dragana.

Milan, brat od strica preminule Marije, bio je taj koji je kobne noći uzaludno pokušavao da dobije Hitnu pomoć u Trsteniku.

- Prvo je oko 23 časa moja majka pozvala Hitnu, ali su joj rekli da nema vozila, da je doktor na terenu. Zvao sam nešto kasnije i ja. Rekao sam: "Pošaljite hitno vozilo. Devojčica nije dobro. Poplavele su joj usne. Bojim se da prestaje da diše. Na šta to liči, život deteta je u pitanju!". I na sve to doktor mi je rekao da je dovezemo sami jer nemaju sanitetsko vozilo - objašnjava Milan, kojii i dalje ne može da veruje da je zdravo dete umrlo.

Porodica je bila nemoćna, nisu znali kako da pomognu Mariji.

- Odlučili smo da je vodimo u bolnicu u Kruševac jer nismo želeli da rizikujemo da je dovedemo u Trstenik i da tamo nema doktora - kaže porodica.

Oni ističu da je Hitna iz Kruševca krenula u susret ka njima i da su se našli na putu.

- Međutim, tada je već bilo oko ponoći, sat nakon što joj je pozlio. Učinili su sve, ali Marija je sat nakon ponoći preminula - kaže Milan.

U Hitnoj pomoći u Trsteniku juče nisu dostavili odgovore na pitanja zašto devojčici nije ukazana pomoć i sa koliko vozila raspolažu.

Obdukcijom će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.