STRAVIČNA NESREĆA, POGINULI SRPSKI VOJNICI: Šleper kod Draževca naleteo na kolonu Vojne policije iz Niša!
Foto: Wikipedia/GoogleEarth/Espreso

stravično!

STRAVIČNA NESREĆA, POGINULI SRPSKI VOJNICI: Šleper kod Draževca naleteo na kolonu Vojne policije iz Niša!

Tragedija se desila oko 22.40 na autoputu između Aleksinca i Draževca

Objavljeno: 08:12h

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila sinoć oko 22.45 poginula su dvojica pripadnika Vojske Srbije.

Poginuli su pripadnici 3. bataljona Vojne policije, kapetan Vladan Jovanović (1985) iz Pirota i mlađi vodnik Srđan Stevanović (1974) iz Prokuplja.

Tragedija se desila na autoputu Beograd-Niš, na deonici između Aleksinca i Draževca.

Iako su džipovi bili parkirani u zaustavnoj traci, a rotaciona svetla upaljena, na dvojicu vojnika koji su bili izvan vozila naleteo je šleper beogradskih registracija i usmrtio ih na licu mesta.

Vozila su bila propisno označena, u njima je bilo 14 pripadnika 3. bataljona Vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu. Ostali pripadnici vojske su nepovređeni, a na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta.

Kamion koji je pokosio vojnike zaustavio se tek više od 50 metara od mesta nesreće. Na samom šleperu bilo je vidljivo oštećenje na desnoj strani kabine, kojom je i udario i usmrtio vojnike.

Uviđaj je izvršila patrola policije iz Aleksinca, a na mesto nesreće je izašla ekipa hitne pomoći i nadležni tužilac. Kapetan Vladan Jovanović, rođen je 1985. godine u Pirotu, a u Vojsci Srbije je bio od 19.09.2009. godine. Mlađi vodnik Srđan Stevanović, rođen je 1974. godine u Prokuplju, a u Vojsci Srbije je od 29.05.2000. godine. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su telegrame saučešća porodicama nastradalih pripadnika Vojske Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.