DOVIKNUO MU JE - IZAĐI NAPOLJE: Vozač BENTLIJA koji se zakucao u Vučićev auto PUCAO U RUMUNA U BEČU?
Foto: Facebook

novi detalji

DOVIKNUO MU JE - IZAĐI NAPOLJE: Vozač BENTLIJA koji se zakucao u Vučićev auto PUCAO U RUMUNA U BEČU?

Deutche Welle piše o Luki Raduloviću i incidentu koji se desio u Beču

Objavljeno:

Posle bure koja se digla u javnosti oko incidenta sa "bentlijem" koji se zakucao u vozilo Aleksandra Vučića, a za čijim volanom je bio kriminalac Luka Radulović, i strani mediji se bave ovom tematikom.

Razlog, incident u Beču u kojem je, navodno, učestvovao Radulović, u kojem je ranjen jeran Rumun.

Prenosimo delove teksta Deutche Wellea o ovom incidentu:

"Osumnjičeni muškarac je, kako izgleda, bio umešan i u pucnjavu ispred (bečkog) hotela Hilton u martu ove godine – to je izjavio portparol austrijskog federalnog ureda za borbu protiv kriminala Vincenc Krigs-Au. On je potvrdio da je Luka R. Ista osoba koja je tada pucala i teško ranila jednog Rumuna.

U julu je pred sudom u Beču trebalo da počne suđenje njemu i još dvojici osumnjičenih, ali optuženi se nisu pojavili. Sada je nejasno kakve će to posledice imati po suđenje u Austriji, jer Srbija verovatno neće izručiti osumnjičenog. Luka R. je u Srbiji u pritvoru.

„Dnevnik Blic je u utorak preneo da je vozač Bentlija neposredno pred incident uzeo kokain, a prema prvim rezultatima istrage, Luka R. je održavao kontakte sa petorim policajcima, među kojima je bio i jedan visoki funkcioner policije. List piše i da se on pre nekoliko meseci vratio iz Beča u Beograd i to posle jedne pucnjave u Beču u kojoj su ranjena dva Čečena.“

foto: Facebook

Predsednik Vučić je u prvoj reakciji bagatelizovao incident. Nije se desilo ništa strašno, rekao je Vučić u ponedeljak na srpskoj televiziji Happy. I dodao da smatra da se radi o slučajnosti. Srpski mediji međutim ukazuju na sličan incident koji se desio pred atentat na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića u februaru 2003. Tada je kamion, za čijim volanom je bio jedan mafijaš, pokušao da sličnim manevrom zaustavi Đinđićev službeni automobil. Dve nedelje kasnije, Đinđić je ubijen hicem iz vatrenog oružja pred ulazom u zgradu vlade.

Prema pisanju Kurira, pucnjava ispred Hiltona, u kojoj je povređen pomenuti Rumun, odigrala se u noći na 5. mart. Rumun je u klubu The Box, koji se nalazi u istoj zgradi kao i hotel, upoznao jednu ženu. Došlo je do svađe između njega i Srbina, zbog čega je, kako piše austrijski dnevnik, „više muškaraca izbacilo Rumuna iz lokala. Izbačeni Rumun je na to još iz ulaza doviknuo (Srbinu) da izađe napolje da se obračunaju, na šta je ovaj potegao pištolj i preko jedne ograde pucao Rumunu u nogu. Pobegao je pre nego što je došla policija.“

(Espreso.co.rs/DW)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.