EPILOG SLUČAJA IZ NIŠA: Nanogica sinu sudije zbog aktiviranja bombe u tetkinom stanu
Foto: Pixabay

proglašen krivim

EPILOG SLUČAJA IZ NIŠA: Nanogica sinu sudije zbog aktiviranja bombe u tetkinom stanu

Janko Sokolović (21) iz Niša osuđen je na godinu dana kućnog zatvora jer je 17. avgusta 2016. aktivirao ručnu bombu "kašikaru" u stanu svoje tetke Ksenije Sokolović u Ulici generala Milojka Lešjanina u Nišu

Objavljeno: 22:38h

On je bio optužen da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti. Nakon podizanja optužnice sa Osnovnim javnim tužilaštvom je postigao sporazum o priznanju krivice na osnovu koga ga je Osnovni sud u Nišu proglasio krivim i izrekao mu kaznu kućnog zatvora uz nanogicu.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti jer je reč o uglednoj porodici - i otac i tetka kažnjenog Janka su sudije

To je epilog slučaja koji je izazvao veliku pažnju javnosti jer je reč, kako smo pisali, o uglednoj sudijskoj porodici - Jankov otac je sudija Višeg suda u Nišu, a rođena tetka Ksenija Sokolović sudija Privrednog suda u Nišu.

Janko je proglašen krivim da je ručnu bombu "kašikaru" koju je našao pored kontejnera stavio u džep, nosio po gradu, a potom je u stanu svoje tetke u centru Niša aktivirao usled nestručnog rukovanja pa je došlo do eksplozije u kojoj su teško povređeni i on i tetka.

Kseniji je povređen skočni zglob, a geleri su je pogodili i zadržali se i u drugim delovima noge, ali i u grudnom košu. Janko je lečen u KC Niš zbog teških povreda vrata, grudnog koša i krvnih sudova noge.

Presudom Osnovnog suda u Nišu, Ksenija Sokolović je upućena na pokretanje redovne građanske parnice radi ostvarivanja imovinskopravnog zahteva.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.