Oglasili su roditelji ubijenog Amerikanca na Zakintosu: KAKVI TO RODITELJI PODIGNU TAKVE DIVLJAKE! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

žele pravdu za sina

Oglasili su roditelji ubijenog Amerikanca na Zakintosu: KAKVI TO RODITELJI PODIGNU TAKVE DIVLJAKE! (VIDEO)

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, dali su prvi intervju od smrti sina i rekli da se on "bezbednije osećao u Evropi nego u SAD"

Objavljeno: 16:00h

Henderson je ubijen u tuči u Grčkoj, a zbog ubistva su uhapšeni i mladići iz Srbije.

"Ne znamo kako je došlo do tuče. Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca", rekla je za CBS njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili "samo nešto što je izmaklo kontroli".

Kako je navela, naslutila je da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade.

PREBAČENI U DVA RAZLIČITA ZATVORA U GRČKOJ: Nakon ubistva na Zakintosu, Srbi čekaju suđenje u pritvoru!

"Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali", rekla je Džil Henderson. Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog "klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima". "Prva misao mi je bila: "Kakvi to roditelji podignu takve divljake, koji mogu da načine toliko zlu stvar drugom ljudskom biću'. Međutim, posle toga kao da mi se obratio Sveti duh i rekao mi je da je ovo mnogo veće od toga. Živimo u svetu u kom naši lideri sede i skoro da podržavaju takvo ponašanje, svakako ga ne osuđuju, a svojom tišinom ga promovišu. Mislim da, ako želimo napred, moramo svi zajedno da budemo mnogo bolji", kažu njegovi roditelji. Hendersonovi roditelji kažu da sada očekuju pravdu.

OVO JE HOSTESA zbog koje je počela tuča na ZAKINTOSU u kojoj je Amerikanac BAKARI HENDERSON ubijen! (FOTO)

"Želimo pravdu za Bakarija. A to znači da svi koji su umešani u ovo završe iza rešetaka, nadam se na dugo vremena", rekla je Džil Henderson. Kako su rekli, angažovali su advokata i planiraju da budu Grčkoj na suđenju. U te svrhe je preko interneta prikupljeno više od 100.000 dolara donacija.

SRBIN JE PRVI PUKAO ŠAMAR AMERU, PA MU JE OVAJ VRATIO FLAŠOM U GLAVU! Progovorila devojka zbog koje je nastao haos u Grčkoj!

Navode i da ih nije kontaktirao niko iz Kongresa, osim jedan senator kada su pokušavali da prebace Bakarijevo telo u SAD.

foto: Reuters

22-godišnji Amerikanac je ubijen na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, nakon toga uhapšeno je devet osoba, među kojima sedam srpskih državljana. Dvojica Srba su puštena, a još se čeka na više detalja o procesu i o tome kada će početi suđenje. Svi detalji tuče nisu još poznati, ali su objavljena dva snimka, jedan fatalne tuče i jedan sukoba koji joj je prethodio.

(Espreso.co.rs / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.