U patikama švercovali LEKOVE s kosovskim akciznim markicama! (FOTO)
Foto: Carina

velika zaplena

U patikama švercovali LEKOVE s kosovskim akciznim markicama! (FOTO)

U pošiljkama je otkriveno i preko 400 kompleta trenerki, helanki, donjih delova trenerki i patika robnih marki Adidas, Nike i Lacoste

Objavljeno:

Carinici su 11. avgusta 2017. godine, prilikom dubinske kontrole među pošiljkama jednog od kurirskih distributera, zaplenili gotovo 43.000 komada različitih lekova sa kosovskim akciznim markicama i veću količinu garderobe.

foto: Carina
foto: Carina

Kod mesta Bogutovac na putu Kraljevo-Raška zaustavljen je teretni kombi kraljevačkih registarskih oznaka, natovaren pošiljkama jednog od kurirskih operatera. Kako na licu mesta nije bilo uslova za pregled, vozilo je dopraćeno do terminala carinske ispostave Kraljevo, gde je roba istovarena i detaljno pregledana.

foto: Carina

Utvrđeno je da deo robe, nesumnjivo trgovačkog karaktera, ne prati nikakva dokumentacija. Zaplenjeno je oko 43.000 različitih tableta sa kosovskim akciznim markicama, među kojima 14.500 tableta Lexilium-a, oko 10.000 tableta Paracetamol-a, 5.000 tableta Analginum-a i oko 400 pakovanja spreja Vioplex.

foto: Carina

Pored krijumčarenih lekova, u pošiljkama je otkriveno i preko 400 kompleta trenerki, helanki, donjih delova trenerki i patika robnih marki Adidas, Nike i Lacoste u čiju se originalnost sumnja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.