U PETAK NAM JE POSLAO PORUKU DA NAS VOLI, U SUBOTU JE OBRISAO FEJSBUK PROFIL I POLOMIO TELEFON! Dramatična ispovest majke nestalog veslača!
Foto: Printscreen

DRAMATIČNO

U PETAK NAM JE POSLAO PORUKU DA NAS VOLI, U SUBOTU JE OBRISAO FEJSBUK PROFIL I POLOMIO TELEFON! Dramatična ispovest majke nestalog veslača!

Njegovi drugovi s kojima je bio u Berlinu rekli su mi da je tog jutra kad je otišao pričao nepovezano, kaže Marta Mačković

Objavljeno: 12:38h

Nekadašnji svetski šampion u veslanju, Subotičanin Martin Mačković, nestao je u subotu pre podne u Berlinu.

On je poslednji put poslao poruku članovima svoje porodice u petak uveče, nakon čega mu se gubi svaki trag.

NESTAO SVETSKI ŠAMPION IZ SRBIJE! Poslednji put viđen u Berlinu, ako znate nešto o ovom, odmah zovite policiju!

Majka nestalog veslača Marta u ekskluzivnoj izjavi za Espreso kaže da ništa nije nagoveštavalo Martinov nestanak.

- On nam je u petak uveče poslao poruku da nas jako voli, a u subotu ujutru je već obrisao svoj profil na Fejsbuku. Nije se žalio da ima bilo kakvih problema. Martin je jedno staloženo, mirno, savesno, veoma društveno dete i veoma umorno, pošto je student na Berkliju u Americi, gde je završio treću godinu. On tamo vesla neprestano, a čim dođe kući, negde početkom juna, dva dana imam da mu operem stvari i već ide s reprezentacijom na pripreme. Čim se vrati, opet ide u Ameriku i tako već četiri godine - kaže nam zabrinuta majka.

foto: Fonet

Kako bi odmorio od svakodnevnih obaveza, Martin je nekoliko dana raspusta izdvojio kako bi putovao s drugovima po Evropi.

- Pošto je premoren, on je s kolegama s fakulteta rešio da malo putuje po Evropi. Tri dana su bili u Amsterdamu, tri dana su planirali da budu u Berlinu i tri dana u Budimpešti. Trebalo je sutra da dođe kući, a u petak da se vrati za Ameriku - priča Martinova majka, koja sve vreme gleda na kapiju i očekuje Martinov povratak.

- Čula sam se s njegovim drugovima s kojima je bio na putovanju. Džastin, Amerikanac nam je rekao da je Martin nestao, međutim, ni oni ne znaju puno, uplašeni su, mada su jako savesni. Oni su otišli u policijsku stanicu u Berlinu da prijave Martinov nestanak, ali su ih tamo otkačili uz obrazloženje da je on punoletno lice, slobodna je država, nije kriminalac i nije uradio ništa loše. Savetovali su im da odu do aerodroma, međutim, tamo ga nisu našli, obišli su i bolnice, železničku, autobusku stanicu, ali ga nigde nije bilo - dodaje ona.

Drugovi s kojima je Martin bio u Berlinu, poslednji put su ga videli u subotu ujutru. Kako su ispričali njegovoj majci, on je obrisao svoj profil na Fejsbuku, polomio telefon, pokupio stvari i otišao.

- Njegovi drugovi s kojima je bio u Berlinu rekli su mi da je tog jutra kada je otišao pričao nepovezano. Uzeo je od njih 180 evra, pošto su se istrošili u Amsterdamu, koliko će mu to trajati, ne znam - dodaje očajna majka.

Ona kaže da nije znala da li on ima devojku, jer im ništa nije rekao, ali je preko srednjeg sina pokušala da dobije informacije o tome.

- Martin se u Amsterdamu video s bratom,koji radi u Holandiji. Pošto je često spominjao Island kad smo razgovarali, mislila sam da se radi o festivalu u Budimpešti, na koji je trebalo da idu. Međutim, srednji sin ga je ispitao i rekao mi da izgleda da Martin stvarno ima devojku na Islandu, ali niko od nas za nju nije znao, čak ni njegov najbolji drug. Tako da mislim da nije zbog ljubavnih problema nestao, već da je premorenost u pitanju pošto je stalno pod fizičkim i psihičkim stresom - rekla nam je Martinova majka koja smatra da je veliki pritisak koje on ima zbog svakodnevnih obaveza, jedan od razloga zbog kojih je nestao.

Pre nešto više od nedelju dana, VK Palić je organizovao doček za Martina, koji je svoje prve zaveslaje napravio upravo na jezeru Palić. Puno dece kojima je Martin idol, došlo je kako bi se družilo sa proslavljenim sportistom.

Njegova porodica je preduzela sve kako bi što pre pronašli Martina. Stupili su u kontakt s ambasadom u Berlinu, a takođe i s mađarskom ambasadom, jer Martin ima dvojno državljanstvo.

Njegov nestanak prijavili su i u policiji u Subotici, kako bi u potragu mogao da se uključi i Interpol. Oni su se takođe oglasili na društvenim mrežama, Martinov brat lepi plakate po Amsterdamu, a danas će i u berlinskoj štampi biti objavljena vest o nestanku.

Martinova porodica apeluje na sve koji imaju bilo kakvu informaciju, da im što pre jave.

(B. Kontić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.