Bukti požar kod skladišta sa 100 tona eksploziva, na korak OD KATASTROFE U BORU!
Foto: Stefan Jokić

opasno!

Bukti požar kod skladišta sa 100 tona eksploziva, na korak OD KATASTROFE U BORU!

Reč je o skladištu u kome se čuva eksploziv za potrebe RTB-a Bor. Ako bi vatra došla do tog mesta, došlo bi do eksplozije koja bi zbrisala Ostrelj

Objavljeno: 21:33h

Pet helikoptera, uključujući i ruski vojni, gase požar u okolini borskog sela Ostrelj jer se vatra približava skladistu sa oko 100 tona eksploziva, koje se nalazi u tom mestu.

Ko je lud, a ko normalan? OVE DVE DEVOJKE PLJAČKAJU STANOVE PO NOVOM BEOGRADU I TO ODMAH PORED SUDA! (VIDEO)

Reč je o skladištu u kome se čuva eksploziv za potrebe RTB-a Bor. Ako bi vatra došla do tog mesta, došlo bi do eksplozije koja bi zbrisala Ostrelj.

“Sinoć su vatrogasci uspeli da ga lokalizuju, međutim u toku noći se zbog jakog vetra proširio sa niskog rastinja na bagremovu i bukovu šumu. Nadam se da će zajedničkim snagama biti ponovo lokalizovan”, izjavio je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Gori bagremova šuma koja stvara gust beli dim, što dodatno otežava pristup letelicama. Vatra se proširila na oko dva kilometara od barutane koja, prema rečima šef Odseka za preventivu iz Odeljenja za vanredne situacije u Boru Mladena Fasujevića, nije ugrožena.

MI-8 je isproban i pouzdan vazduhoplov za operativno reagovanje u planiniskim predelima i danas je učestvovao u gašenju požara nadomak Bora. Posada je za vodozahvat koristila helikoptersko vedro, koje ima mogućnost da preuzima vodu iz otvorenih izvora (od 3,5 do 5 tone vode).

Jaki udari vetra brzo šire vatru i vatrogasci čine sve kako bi je lokalizovali. Borskim vatrogascima pomažu i kolege iz Zaječara, Niša, Kladova i Jagodine, navodi Bor030.

Uključena je i specijalna radna mašina RTB-a, a tokom jučerašnjeg dana vatrogascima je pomagala i mehanizacija javnih preduzeća.

“Velika je prednost naše opštine što imamo takvog giganta i takvu mehanizciju, koja nam pomaže u sprečavanju požara”, rekao je Milikić.

(Espreso.co.rs / Blic.rs / Bor030.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.