"ORIGINAL" STARKE: Srpski carinici kod Kineza našli hiljade i hiljade ZNAKOVA ZA PATIKE! (FOTO)
Foto: Uprava carina

hit zaplena

"ORIGINAL" STARKE: Srpski carinici kod Kineza našli hiljade i hiljade ZNAKOVA ZA PATIKE! (FOTO)

Carinski službenici detaljno su pregledali kofere i tom prilikom, među garderobom, pronašli 32.250 gumenih i platnenih nalepnica čija se vrednost procenjuje na gotovo 400.000 dinara

Objavljeno:

Carinici su 31. jula 2017. godine na aerodromu „Nikola Tesla“ u prtljagu kineskog državljanina pronašli više od 32.000 gumenih i platnenih znakova za patike "Reebok" i "All Star", za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine. Pomenuti 24-godišnji putnik doleteo je u Beograd letom iz Šangaja, preko Abu Dabija, a nakon preuzimanja prtljaga uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje. Carinski službenici detaljno su pregledali kofere i tom prilikom, među garderobom, pronašli 32.250 gumenih i platnenih nalepnica čija se vrednost procenjuje na gotovo 400.000 dinara.

foto: Uprava carina

Protiv stranog državljanina koji je carinicima pokušao da se opravda govoreći da je putne torbe trebalo da donese nekom prijatelju, kao i da nije znao šta se u njima nalazi, pokrenut je prekršajni postupak, dok su znakovi pomenutih robnih marki privremeno zadržani. Napominjemo da se nalepnice sa znakom poznatih robnih marki obično koriste za doradu neobeleženih patika, koje carinici ne mogu da zaplene, čime se nakon ušivanja i lepljenja obeležja dobija krivotvorena obuća.

foto: Uprava carina

Vrednost međunarodne trgovine falsifikovanom robom je ogromna, te ovakva roba predstavlja pretnju kako za globalnu ekonomiju, tako i za budžet Republike Srbije. Tokom prošle i u prvoj polovini 2017. godine uništeno je gotovo 750.000 komada razne falsifikovane robe.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.