DRŽAVNA STARLETA PLAĆA MILIONSKU ODŠTETU? Osuđena je za napad na policajce, ali Dušici stiže NOVA TUŽBA!
Foto: Zorana Jevtić

nema bahaćenja!

DRŽAVNA STARLETA PLAĆA MILIONSKU ODŠTETU? Osuđena je za napad na policajce, ali Dušici stiže NOVA TUŽBA!

Državna starleta i njen brat su 25. juna 2015. napali policajce ispred stana u kome žive na Novom Beogradu

Objavljeno:

Policajci Bojan Milenković i Milan Luković, koji su bili žrtve bahate državne starlete Dušice Jevđenović (27) i njenog brata Ivana, odštetu traže u privatnoj parnici, prenosi Blic.

Nekadašnja savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova i njen brat osuđeni su u beogradskom Trećem osnovnom sudu za napad na službena lica i nanošenje lakih telesnih povreda po sporazumu o priznanju krivice.

Jevđenovićeva je dobila 22 meseca uslovno ako u narednih pet godina ne napravi novo krivično delo, a njen brat 18 meseci uslovno sa rokom provere od četiri godine.

Advokat Dragoš Cukavac, koji zastupa oštećene policajce, kaže da ovakvom kaznom nije postignuta svrha kažnjavanja i da se njegovi klijenti i dalje osećaju ugroženo jer im je osuđena pretila uticajnim ljudima.

- U njihovo ime sam podneo tužbu kojom od osuđene Dušice Jevđenović tražim odštetu od ukupno 1.100.000 dinara za njih - navodi advokat Cukavac za "Blic".

foto: Facebook

Državna starleta i njen brat su 25. juna 2015. napali policajce ispred stana u kome žive na Novom Beogradu. Pozornici iz stanice Novi Beograd su došli po prijavi komšija koji su sumnjali da starletin brat obija automobile.

Ispostavilo se da je bio pijan, te da nije mogao da otključa sopstveni automobil. Kada su mu policajci prišli i tražili dokumenta, on je odmah počeo da ih psuje i vređa.

Dušica je čuvši viku sišla iz stana i počela policajcima da preti uticajnom osobom na visokom položaju koja će ih "uništiti i ostaviti ih bez posla". Takođe je pokazivala diplomatski pasoš i govorila da radi u Ministarstvu spoljnih poslova.

To joj nije bilo dovoljno, te je policajca Milenkovića poprskala suzavcem u lice zbog čega je on bez svesti pao na zemlju.

Lekari su konstatovali da su Milenkoviću očni kapci i mrežnjače oba oka hemijski zapaljene, te da je istegao meko tkivo vrata i kičme. Dušica je pokušala da suzavcem isprska i drugog policajca Lukovića, ali ju je on savladao.

Ona i njen brat su se prvo branili da nisu krivi, te da su navodno policajci prekoračili ovlašćenja. Tužilaštvo je iznelo optužnicu kojom je za nju zatražilo kaznu od godinu i po dana zatvora, a za njenog brata godinu dana. Državna starleta je izbegavala da se pojavi na suđenju, a sudija je zapretila da će biti privedena. Na kraju su ipak sa tužilaštvom dogovorili sporazum o priznanju krivice.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.