MALENA BARBARA IPAK ŽIVA? Majka i otac raspadnuti od tuge, saznali da im je ćerka u Grčkoj, a niko ništa ne preuzima! (FOTO)
Foto: kurir

PREOKRET U NESTANKU DEVOJČICE

MALENA BARBARA IPAK ŽIVA? Majka i otac raspadnuti od tuge, saznali da im je ćerka u Grčkoj, a niko ništa ne preuzima! (FOTO)

Melinda i Endre Vitez iz Sente, već skoro osam meseci ne napušta nada da će saznati pravu istinu o sudbini njihove nestale ćerke Barbare. Petnaestogodišnja devojčica je 25. novembra prošle godine otišla na rođendsku žurku sa koje se nikad nije vratila

Objavljeno:

Policija je nekoliko sati docnije obavestila roditelje da se Barbara sa mosta survala u hladnu reku, a da su im to prijavila dvojica dečaka koji su bili s njom. Od tada se Melinda i Endre nose sa beskrajnom tugom, bolom i strašnim pritiskom. Sumnjaju u zvaničnu verziju događaja, jer telo dosad nije pronađeno. Potragu su obavili ronioci Žandarmerije , a potom i psi specijalne grupe za traženje nestalih lica “Spajder” iz mađarskom mesta Miškolc. Roditelje su uzbunile najnovije informacije da je Barbara viđena u Grčkoj. Nešto ranije do njih su doprle vesti da je viđena u Mađarskoj:

foto: kurir

- Kad sam pre nekoliko dana došao s posla, Melinda mi je rekla da su joj javili da je Barbara viđena u Grčkoj, na nekoj plaži. Barbaru je, kako nam je preneto, videlo troje ljudi koji su je prepoznali. Moja žena ih je pitala da li sigurni. Dali su takav opis koji nam ukazuje da to stvarno može da bude naša Barbara i da je u Grčkoj. Ne znamo kome da se obratimo, jer ako idemo u policiju, oni samo klimaju glavom. Niko ništa ne zna, niti preduzima- kaže Endre i nastavlja:

foto: kurir

- Da je mrtva onda bi Tisa izbacila telo, ili bar neki komad odeće. Ako dečaci koji su kobne večeri bili sa njom ništa ne kriju, onda bi trebalo da izađu na poligraf na mađarskom. Neizvesnost koja nas muči tada bi bila razrešena. Da meni kažu da sam kriv, a nisam kriv, stotinu puta bih izašao na poligraf. Dečaci su rekli da neće ponovo na poligraf. Poligrafsko ispitivanje na kome su bili nije ništa, s obzirom da je obavljano uz prevod- kaže Endre.

Nesrećni otac priča da zna ko su momci koji su kobne večeri bili sa njegovom ćerkom:

foto: kurir

- Nisam bio u prilici sa njima da pričam. Ukoliko bi im prišao, to bi se moglo protumačiti kao maltretiranje, pa bih završio na sudu. Sa roditeljima jednog od dečaka bio sam poznanik na Fejsbuku, ali su me, drugi dan nakon Barbarinog nestanka, izbrisali. Za koji dan napuniće se osam meseci od kada nema naše Barbare. Melinda je od tada izgubila 22 kilograma, Verujemo da je naša ćerka živa - kaže na kraju Endre.

Bol kakva se rečima ne može opisati

foto: Večernje novosti

Oglas o nestanku i detaljnim Barbarinim opisom u vreme kobnog događaja je objavljen na dvadesetak jezika. Vesti iz Grčke, a nešto ranije i iz Mađarske, podgrevaju sumnju roditelja da je Barbara oteta i da je živa- kaže Endre.

On ističe da ih i dalje boli anonimno pismo koje je Melinda pronašla 13. decembra prošle godine u poštanskom sandučetu. U njemu je na mađarskom jeziku pisalo da su Barbaru ,navodno, trojica momaka silovali, a najsnažniji od njih je ugušio i bacio u Tisu.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.