MAJA JE ISPROVOCIRALA UBICU DA UZME PRAVDU U SVOJE RUKE! Dr Zoran Milivojević nastavlja da optužuje žrtvu koju je zaklao monstrum, a njeno dete zadavio!
Foto: Zorana jevtic, media centar beograd, printscreen

nečuveno!

MAJA JE ISPROVOCIRALA UBICU DA UZME PRAVDU U SVOJE RUKE! Dr Zoran Milivojević nastavlja da optužuje žrtvu koju je zaklao monstrum, a njeno dete zadavio!

Dan posle skandalozne kolumne doktor nastavlja da traži opravdanje za monstruzan zločin i njegovog tvorca

Objavljeno: 22:23h

Doktor Zoran Milivojević podigao je buru u javnosti autorskim tekstom u Politici u kome je iskoristio tragediju ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, gde je Marko Nikolić zaklao svoju suprugu Maju Đorđević, a njihovo zajedničko dete ugušio, da plasira "originalni" stav kako je žrtva praktično sama kriva jer nije dozvoljavala suprugu da viđa dete.

Svemu je kumovalo i nekoliko odluka suda, koji je nesrećnoj ženi odrezivao kaznu jer nije želela da dopusti Marku da viđa četvorogodišnjeg Mihaila, iako je sud tako odlučio.

U pomenutom tekstu Dr Milivojević iznosi nekoliko, najblaže rečeno, kontroverznih stavova.

"Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila".

"DA GA NIJE SPREČAVALA DA VIĐA DETE, MOŽDA BI BILI ŽIVI": Zoran Milivojević optužio žrtvu monstruma iz Rakovice!!! Dakle, deo krivice, Zoran traži i nalazi u odluci majke da i pored svih jasnih pretnji koje joj je ubica upućivao, njoj tako i njenom detetu, "ne poštuje odluke suda".

Ova rečenica naišla je gotovo unisonu osudu srpske javnosti, izraženu u komentarima ispod vesti na portalima koji su o ovom pisali. O svemu je svoj sud iznela i dramski pisac Biljana Srbljanović.

Međutim, Milivojević se tu ne zaustavlja. U izjavi za srpske portale otišao je korak dalje u eksplikaciji opravdanja ovog monstruznog zločina i njegovog tvorca:

- Rečenica koja je poslužila mnogima da me simbolično i profesionalno linčuju na socijalnim mrežama i u nekim novinama jeste ta u kojoj sam napisao da se sve to MOŽDA ne bi desilo da je pokojna Maja poštovala sudske odluke prema kojima je Milan imao pravo da viđa dete.

Koliko sam informisan, ona je zbog toga čak pet puta kažnjena sa ukupno skoro 5.000 evra. To ukazuje koliko su njihovi odnosi bili poremećeni, puni mržnje i koliko je taj razvod bio komplikovan.

Sudovi postoje da presude u sporovima u kojima ljudi ne mogu da se dogovore. Ali to ima smisla samo ako se sudske odluke poštuju. Ako nije zadovoljan presudom, ide na višu sudsku instancu. Ako neko ne poštuje sudsku odluku, on uzima pravdu u svoje ruke. A to onda provocira drugu stranu da i ona takođe uzme “pravdu” u svoje ruke - napisa dr Milivojević.

Kakav je vaš stav o svemu?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.