"TATON JE SAM PAO, NIKO GA NIJE PIPNUO, SAPLELA GA JE ŽARDINJERA": Navijač Zvezde se "setio svega" posle 9 godina!
Foto: Profimedia

ponovljeno suđenje za ubistvo francuza

"TATON JE SAM PAO, NIKO GA NIJE PIPNUO, SAPLELA GA JE ŽARDINJERA": Navijač Zvezde se "setio svega" posle 9 godina!

- Pokojni Bris je iz straha od razjarene rulje sprintom pobegao, nakon desetak koraka ga je saplela žardinjera koju nije video kada je bežao da spasi sopstveni život - rekao je Čenić

Objavljeno:

Prema svedočenju dugo najavljivanog svedoka ubistva Brisa Tatona, navijača Slobodana Čenića, ispada da niko nije tukao Francuza, te da je ovaj faktički sam kriv što je mrtav, jer se sapleo.

Ovo se moglo čuti na ponovljenom suđenju Dejanu Puzigaći, optuženom za učešće u prebijanju na smrt Tatona na Obilićevom vencu 2009. godine.

Puzigaća je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Čenić je rekao da je "video početak napada tri grupe navijača Partizana na grupu mladića koji su sedeli u lokalu", te da je "Bris Taton u strahu od razjarene rulje potrčao, sapleo se o ogradu i propao u ponor".

- Pored Tatona u trenutku pada nije bilo nikoga. Ja sam prišao tom mestu i video ga kako sedi u rupi pored stepeništa i video sam njegov mučan pogled - svedočio je Čenić.

On je rekao da "niko nije bio blizu Tatona", da ga "niko nije sapleo".

- Niko ga nije dotakao rukom, a kamoli bacio niz stepenište. Pokojni Bris je iz straha od razjarene rulje sprintom pobegao, nakon desetak koraka ga je saplela žardinjera koju nije video kada je bežao da spasi sopstveni zivot - rekao je Čenić.

Na pitanje da objasni o kakvoj žardinjeri se radi, da li se Taton popeo na nju i da li je u njoj bilo cveća, on je promenio iskaz i sada rekao da to uopšte nije bila žardinjera.

- Ma ja to samo zovem žardinjerom, to je ograda, to su one cevi što vire iz betona. Nije to žardinjera i nikakvog cveća tu nema - rekao je sada Čenić.

On je otkrio sudu da je i sam bio navijač, ali Crvene zvezde.

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.