TUŽILAŠTVO POKREĆE ISTRAGU: Ministar Đorđević predao izveštaj na 25 strana o propustima u slučaju ubijene Olge Lovrić
Foto: Kurir

o potencijalnoj odgovornosti zaposlenih

TUŽILAŠTVO POKREĆE ISTRAGU: Ministar Đorđević predao izveštaj na 25 strana o propustima u slučaju ubijene Olge Lovrić

Izveštaj o nadzoru Centra za socijalni rad na Novom Beogradu o slučaju Olge Lovrić odnosi se na potencijalnu odgovornost zaposlenih

Objavljeno:

Ministar za rad i socijalnu zaštitu Zoran Đorđević krajem prošle nedelje predao je Trećem osnovnom tužilaštvu izveštaj o nadzoru u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu o slučaju ubijene Olge Lovrić koji je napisan na 25 strana i tiče se potencijalne odgovornosti zaposlenih u Centru, nezvanično saznaje "Blic".

Inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu naložen je zbog ubistva Olge Lovrić koje se dogodilo 5. jula, a koju je suprug Milan ubio ispred pomenutog Centra udarajući je kamenom po glavi, a zatim i sebi nakon nekoliko sati presudio skokom pod voz. Ova tragedija dogodila se naočigled njihovo troje maloletne dece.

Prema našim saznanjima, u izveštaju inspekcijskog nadzora stoje mogući propusti zaposlenih u Centru, kao i njihova eventualna disciplinska odgovornost.

foto: Espreso.co.rs

U njemu je navedeno da radnici Centra za socijalni rad nisu izvršili procenu rizika po parametrima novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici nakon Lovrićevog uslovnog otpusta i stupanja na snagu novog zakona. Kako saznajemo, istraga će biti pokrenuta da bi se utvrdilo da li na osnovu dostavljenih dokumenata ima elemenata krivičnog dela nesavestan rad u službi.

Ukoliko se utvrdi da je neko od zaposlenih nesavesno postupio u proceni bezbednosti porodice Lovrić, preti mu kazna zatvora do tri godine.

Kako stoji u izveštaju koje je Ministarstvo predalo, Lovrić je viđao decu, donosio poklone, a ubijena Olga nije imala primedbe te nije stavila predlog za produžavanje mere zabrane prilaska njoj i deci. Međutim, Olga Lovrić 6. aprila ove godine podnosi tužbu Trećem sudu u Beogradu, a 21. aprila sud dostavlja tužilaštvu dopis da je određena mera zabrane prilaska zbog nasilja u porodici po njenom zahtevu.

foto: Fonet / Dragan Antonić

Milan Lovrić tada je mogao da viđa sinove samo sat vremena nedeljno, u kontrolisanim uslovima u prostorijama Centra za socijalni rad.

Podsećanja radi, brutalno ubistvo koje je šokiralo Srbiju i region, u kojem je Milan Lovrić (48) nasmrt pretukao suprugu Olgu (39) pred očima njihove dece dogodilo se 5. jula ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, kada je Lovrić prvi put trebalo da se sretne sa decom nakon izlaska iz zatvora gde je bio zbog nasilja u porodici nad maloletnim sinom. Povodom ovog slučaja, ali i ubistva Maje Đorđević i njenog sina Mihaila, ministar za rad i socijalnu zaštitu Zoran Đorđević izjavio je da će Vlada osnovati savet za borbu protiv nasilja u porodici.

- Vlada će konkretnim merama probati da napravi opsežnu preventivu i spreči nemile događaje - kazao je ministar.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.