Utvrđeni propusti u radu Centra za socijalni rad na NBG ispred kojeg je muž ubio ženu kamenom!
Foto: Nebojša Mandić

skandal

Utvrđeni propusti u radu Centra za socijalni rad na NBG ispred kojeg je muž ubio ženu kamenom!

Komisija ministarstva konstatovala je propuste u radu novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad ispred koga je ubijena L.O.

Objavljeno: 18:20h

Takođe, komisija je i naložila direktoru tog centra da preduzme mere za utvrđivanje konkretne odgovornosti.

Kako je rečeno agenciji Beta, nadzorom nad stručnim radom novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad, Komisija je konstatovala odredjene propuste u realizaciji stručnih procedura medju kojima su i nepotune procene činjenica bitnih za obim zaštite žrtava porodičnog nasilja, ali i izostanak adekvatne komunikacije između različitih institucija.

foto: Nebojša Mandić

U te propuste "spadaju neblagovremeno postupanje i nepotpuno realizovane procene u smislu utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su od bitnog uticaja na obim i sadržaj obezbeđene zaštite žrtava porodičnog nasilja i zaštite najboljeg interesa maloletne dece", saopšteno je Beti u Ministarstvu. Propusti su, kako navode, "u značajnoj meri bili uslovljeni objektivnim okolnostima odnosno izostankom adekvatne komunikacije izmedju institucija različitih sistema koje su nadležne za postupanje kada je u pitanju zaštita žrtava nasilja u porodici".

foto: Nebojša Mandić

Nadzorom je ukazano na značajne nedostatke u povezivanju i koordinaciji rada institucija sistema u cilju blagovremnog i celovitog reagovanja na pojavu nasilja u porodici i zlostavljanja dece.

Komisija je, kako je saopšteno, naložila direktoru gradskog Centra za socijalni rad Beograd preduzimanje mera za utvrdjivanje konkrente odgovornosti rukovodioca odeljenja Novi Begorad i svih stručnjaka koji su bili neposredno angažovani u predmetu porodice L.O. i u roku od 30 dana treba da izveste ministarstvo. Pre 11 dana muž (46) je ubio suprugu ispred Centra za socijalni rad u ulici Tošin bunar, naočigled troje dece, a slicna nesreća dogodila se i pre nekoliko dana u Centru za socijalni rad u Rakovici.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.