SRBIN JE PRVI PUKAO ŠAMAR AMERU, PA MU JE OVAJ VRATIO FLAŠOM U GLAVU! Progovorila devojka zbog koje je nastao haos u Grčkoj!
Foto: LINKEDIN/PRINTSCREEN/YOUTUBE

na čijoj je strani?

SRBIN JE PRVI PUKAO ŠAMAR AMERU, PA MU JE OVAJ VRATIO FLAŠOM U GLAVU! Progovorila devojka zbog koje je nastao haos u Grčkoj!

- Tada sam videla Bakarija, ležao je bez svesti, a iz očiju mu je tekla krv. Jedan od Amerikanaca pored njega pokušavao je da mu pomogne - rekla je devojka za grčke medije.

Objavljeno: 19:32h

Devojka zbog koje je izbila kobna tuča na Zakintosu izjavila za grčke medije da su sukob izazvali turisti iz Srbije, koji su joj „zamerili što se fotografiše sa crncem“

- Slikala sam se s nastradalim američkim studentom kada su prišli momci iz Srbije i pitali me zašto se pored toliko Srba fotografišem sa crncem. Ignorisala sam ih. Tada su Amerikanci s kojim sam došla i grupa momaka iz Srbije razmenili nekoliko reči, ali ne sećam se šta su rekli. Srbin je udario šamar Bakariju, a on mu je uzvratio udarcem pivskom flašom u glavu.

Ovo je, navodno, za grčki portal Ola Deka izjavila hostesa srpskog porekla i najverovatnije otkrila razlog tuče na Zakintosu u kojoj je ubijen američki student Bakari Henderson.

Hostesa, čije ime portal nije objavio, objasnila je da odmah potom otišla sa Amerikancima s kojima je došla u klub i da se posle pet minuta vratila.

foto: Kurir/Privatna arhiva

- Tada sam videla Bakarija, ležao je bez svesti, a iz očiju mu je tekla krv. Jedan od Amerikanaca pored njega pokušavao je da mu pomogne - rekla je devojka za grčke medije.

Pre objavljivanja njene izjave jedan grčki list objavio je izjavu izbacivača Bosanca, koja se donekle podudara sa izjavom devojke.

- Hostesa je imala slobodan dan, ali došla je u klub da se druži sa Amerikancima. Tuča je počela nakon verbalnog sukoba između američkog studenta i grupe Srba. Srbin je prvi udario Amerikanca, nakon čega mu je on uzvratio udarivši ga flašom po glavi. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam - rekao je zaposleni u klubu.

On je dodao da su ubrzo počele da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči.

- Za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče - rekao je srpski izbacivač.

foto: Kurir/Privatna arhiva

Poslednji saslušani, Dušan Ranković, rekao je da su Amerikanci i hostesa hteli da zauzmu sto za kojim je već on stajao i da ih je zamolio da odu.

Svedočenje Srbina

- Međutim, oni nisu hteli da odu, a ovaj sada pokojni, koji je stajao pored mene, bio je jako neprijatan i počeo je da me vređa, da se mršti, psuje, nisam ga baš razumeo, ali sam svakako shvatio jer je mnogo puta upotrebio reč „fuck, fuck...“. U jednom trenutku taj Amerikanac, koji mi je delovao i da je viši i da je snažniji od mene, odgurnuo me je levom podlakticom u predelu moje desne strane tela, na šta sam mu odgovorio blagim udarcem u predelu njegove leve strane glave, po njegovom vratu i to otvorenom šakom moje desne ruke. Nakon toga on je uzeo sa stola flašu u svoju desnu ruku i kao da je nekoliko trenutaka razmišljao. U tom trenutku, međutim, meni prilazi njegov drug, koji je do tada stajao s njegove desne strane, i koji me zadržava i sprečava da odem. I dok me on tako zadržava, pokojni Henderson me udara u glavu, posred čela, desnom rukom, u kojoj drži flašu.

Osetio sam strašan udarac flašom, od siline udarca ta flaša puca u kontaktu s mojom glavom. Osećam stravičan bol u predelu leve strane čela i meni je pao mrak na oči, sve mi se zacrnelo. I to je sve čega se sećam iz tog događaja. Ne znam koliko sam još udaraca zadobio, ali sam se osetio kao pod anestezijom i neko bestežinsko stanje.

Sledeće čega se sećam je da kao kroz maglu vidim sebe krvavog u ogledalu toaleta tog kluba, a tu su dve devojke pored mene, koje me umivaju. Potom se sećam da sam video brata u našoj sobi, koji mi se obratio rečima: „Dobro je, brate, živ si!“ - kazao je mladić i rekao da se i dalje ne oseća dobro i da želi da što pre ide kod lekara.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.