ISPOVEST SRBINA PUŠTENOG IZ GRČKOG ZATVORA: Znaš da nisi kriv i čekaš pravdu, ali se ipak bojiš?
Foto: Biljana Roganović/Kurir

stigli u srbiju

ISPOVEST SRBINA PUŠTENOG IZ GRČKOG ZATVORA: Znaš da nisi kriv i čekaš pravdu, ali se ipak bojiš?

Oni su u petak stigli u rodnu Rečicu pored Žitorađe

Objavljeno:

Siniša Petrović i Nenad Jovanović, posle puštanja iz grčkog pritvora, u petak stigli u Srbiju. Njih dvojica su iz grupe mladića koja je bila uhapšena na Zakintosu, a samo njih dvojica su pušteni da se brane sa slobode.

Oni su u petak stigli u rodnu Rečicu pored Žitorađe. Nenad Jovanović je ispričao ja "Novosti" kako su on i njegov vršnjak i prijatelj od detinjstva bili osumnjičeni za učešće u tuči u kojoj je nastradao američki državljanin Bakari Džavad Henderson (22), ali su potom oslobođeni sumnje.

foto: Linkedin/Printscreen/Youtube

- Planirani odmor i lečenje pretvorili su mi se u noćnu moru i zbog toga želim što pre da zaboravim sve šta mi se izdešavalo u Grčkoj. Činjenica je da smo se moj drug Siniša i ja našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Znaš da nisi kriv, čekaš da pravda dođe, ali se opet bojiš - počeo je Jovanović.

Uhapšeni su na Zakintosu sa još petoricom mladića iz Srbije, a posle saslušanja i plaćene kaucije, pušteni su u četvrtak da se brane sa slobode. U petak ujutru su stigli u Srbiju u svoje domove, taman na vreme da proslave Nenadov 22. rođendan.

foto: Reuters

I dok nam objašnjava da su čarter letom stigli iz Grčke do Beograda, a zatim autobusom do Prokuplja, Nenad nam objašnjava da su on i Siniša oslobođeni odgovornosti jer nisu učestvovali u tuči.

- Ja ne znam ni za kakvu kauciju. Inspektori su nam samo rekli da smo slobodni i pozdravili su se sa nama. Znači, mi smo sada slobodni građani - priča Nenad koga je u Žitorađi dočekao otac Ljubiša, srčani bolesnik koji je otišao u prevremenu penziju.

foto: Printscreen / Facebook

- Te noći bio sam sa Sinišom ispred objekta gde se dogodio incident, ali nas dvojica nismo učestvovali u tuči. To se videlo i na snimcima sigurnosnih kamera. Uhapšeni smo radi istrage, a pustili su nas kada se ustanovilo da nismo krivi.

Nenad žali zbog smrti američkog turiste i dodaje da među uhapšenim mladićima iz Srbije, koji su i dalje u grčkim zatvorima, ima još nevinih. Nada se da će i oni, kada istraga bude završena, biti oslobođeni.

- Nadam se da će i za njih pravda biti dostižna - govori Nenad moleći novinare da ga puste da se odmori i da uživa u povratku kući, a, kako tvrdi, na Zakintos više nikada neće otići.

Nenadu je u petak izostao slavljenički doček za rođendan jer mu se majka Ljiljana i dalje nalazi u Grčkoj, gde je autom otišla sa Sinišinim ocem, i čiji dolazak uskoro očekuju. Ipak, veruju da će im se život brzo vratiti u normalu.

(Espreso.co.rs / Izvor: Novost.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.