DVOJICA SA ZAKINTOSA STIGLA U SRBIJU ČARTER LETOM: Objavljeno koliku su kauciju platili
Foto: Reuters

ubistvo u grčkoj

DVOJICA SA ZAKINTOSA STIGLA U SRBIJU ČARTER LETOM: Objavljeno koliku su kauciju platili

Kako je sinoć prenela komercijalna TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih niti rasističkih motiva za ubistvo

Objavljeno: 10:10h

Trojici državljana Srbije optuženih za grupno ubistvo s predumišljajem na Zakintosu odobreno je da se brane sa slobode, uz kauciju od po 5.000 evra, objavili su grčki mediji.

Njih dvojica su, kako su beogradski mediji objavili, čarter letom danas doputovati u Beograd.

Petorica uhapšenih - jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana - narednih 18 meseci provešće u pritvoru. Oni će biti prebačeni u zatvor, u mestu Avlona, pedesetak kilometara severno od Atine.

Sa slobode će se braniti srpski državljani koji su uhapšeni pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona (23) u klubu "Bar kod" u mestu Laganas. Oni su optuženi za nanošenje teških telesnih povreda.

O tome da li će još jedan srpski državljanin, koji je juče dao iskaz, biti pušten uz kauciju, ili će ostati u pritvoru, biće odlučeno danas. Kako je sinoć prenela komercijalna TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih niti rasističkih motiva za ubistvo.

Istražni sudija bi mogao za neke da predloži i najtežu kaznu - doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano ubistvo, pišu grčki mediji.

Sumnja se da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću od kojih su nekoliko udarca bila fatalna.

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.