ISPLIVAO NOVI SNIMAK KOJI OSLOBAĐA SRBE NA ZAKINTOSU? Slučaj dobija potpuno novu dimenziju!
Foto: Printscreen / Facebook

obrt

ISPLIVAO NOVI SNIMAK KOJI OSLOBAĐA SRBE NA ZAKINTOSU? Slučaj dobija potpuno novu dimenziju!

Grčka policija je posle potere na čitavom ostrvu Zakintos, uhapsila još dvojicu srpskih državljana, pod optužbom da su učestvovali u premaćivanju američkog državljanina. I dok je jedan posle kraćeg razgovora u policiji pušten, drugi, 22-godišnji mladić zadržan je u pritvoru

Objavljeno:

Nezvanično, snimci nadzornih kamera, pokazuju da se on prvi, 8. jula rano ujutru, sukobio sa Amerikancem Bakarijem Hendersonom, onda je usledila tuča koja se završila smrću Hendersona. Od te noći, pored grčkog barmena i britanskog državljanina poreklom iz BiH koji je radio kao obezbeđenje, u pritvoru su i šestorica mladića iz Srbije.

Advokatica jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin kaže da će insistirati da se postupak vodi na srpskom jeziku.

- Kolega advokat sa Zakintosa mi je rekao da postoji snimak i da je to što se vidi na snimku mnogo povoljnije od onog što piše u optužnici. I da se na tom snimku detaljno vidi svaka radnja svakog od okrivljenih - navela je Dobričanin.

SRPSKI MLADIĆI SASLUŠANI ZBOG UBISTVA AMERIKANCA: Sve su negirali, a konzul obećava rešenje!

UBISTVO AMERIKANCA U GRČKOJ: Uhapšen još jedan Srbin na Zakintosu!

Snimci tuče nisu prikazani u javnosti, te se u medijima i dalje spekuliše o okolnostima zločina. Grčki novinari imaju ovakva saznanja:

- Amerikanac je, prema našim informacijama, flertovao sa konobaricom, koja je srpskog porekla. Kako nezvanično saznajemo, muškarcu koji je noćas uhapšen to se nije svidelo, i on je prosuo vodu konobarici u lice. Amerikanac je potom rekao - Hej, zašto si to uradio, nakon čega je izbila tuča. U Grčkoj su šokirani ovim slučajem, ali ovo nije ništa novo za Zakintos koji je poznat po tome što se mladi napijaju sve vreme i prave probleme, tako da ovakakv događaj nije ništa novo za ovo ostrvo - priča Janis Suliotis, novinar.

Pritvorene srpske državljane tokom dana obišli su i sa njima razgovarali srpski ambasador Dušan Spasojević i konzuli u Grčkoj.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.