OVO SU SRBI UHAPŠENI NA ZAKINTOSU: Prete im da će ih izručiti Americi gde će im biti suđeno! (FOTO)
Foto: Printscreen / Facebook

odloženo saslušanje

OVO SU SRBI UHAPŠENI NA ZAKINTOSU: Prete im da će ih izručiti Americi gde će im biti suđeno! (FOTO)

Za napad na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu optuženo je sedam uhapšenih Srba i jedan Grk. Njihove porodice mole državu da učini sve da im pomogne!

Objavljeno: 11:23h

Američki državljanin Bakari Henderson (22) do smrti je pretučen u poznatom grčkomletovalištu Laganasu, na jugu ostrva Zakintos.

Za napad na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu optuženo je sedam uhapšenih Srba i jedan Grk - barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22 - godišnji Afroamerikanac, javili su grčki mediji. Grčka policija zapretila je mladićima iz Srbije, uhapšenim zbog ubistva Amerikanca da će ih izručiti u SAD i da će im tamo biti suđeno!

Iako se pričalo da je saslušanje Srba koji su uhapšeni na Zakintosu zbog sumnje da su nasmrt prebili Amerikanca u toku, ono je ipak odloženo.

foto: PRINTSCREEN

Šestorica Srba terete se da su učestvovala u grupnom ubistvu. Oni trenutno sede u pritvoru i veoma su uplašeni. U pitanju su Miloš Ilić (18) iz Bačke Palanke, Nemanja Petrović (18) iz Beograda, Miloš Senić (25) iz Grabovca kod Obrenovca, Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja, Nenad Jovanović (22) iz okoline Žitorađe i Stefan Stojanović (21) iz Novog Sada.

MAJICE PREKO GLAVA, LISICE NA RUKAMA: Pogledajte kako grčka policija privodi SRBE osumnjičene za ubistvo Amerikanca! (VIDEO)

Kako je prenela grčka televizija, svađa je počela zato što su američki turisti pravili selfije sa konobaricom lokala, nakon čega je došlo do tuče, koja je rezultirala prebijanjem do smrti nesrećnog Amerikanca.

Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža našim državljanima svu raspoloživu konzularnu pomoć.

Oglasio se i otac uhapšenog momka na Zakintosu: Neko opasno muti, hoće da svali krivicu na naše sinove

Otac od jednog uhapšenog mladića, Ranko Ilić tvrdi da je istina mnogo drugačija i da se našim momcima smešta.

– Stigao sam na Zakintos i odmah sam video šta se događa – počeo je priču u jednom dahu.

- Čim smo došli videli smo da nešto mute ovde i da žele da krivicu svale na naše momke – istakao je Ilić i dodao da su dvojica momaka koja su osumnjičena u bekstvu, dok vlasti ovoj dvojici Grka iz obezbeđenja pomažu, i pokušavaju da ih sklone.

OVO JE AMERIKANAC UBIJEN U TUČI SA SRBIMA NA ZAKINTOSU: O njegovoj smrti bruji cela Amerika! (VIDEO)

foto: PRINTSCREEN

U grčkim medijima, su se pojavile dve verzije tragičnog događaja.

Kako se navodi, nakon svađe grupe mladića iz Srbije i iz Amerike koja je započela u baru, zaposleni u obezbeđenju 32-godišnji Britanac srpskog porekla, grupa mladića srpske nacionalnosti i 34-godišnji barmen grčke nacionalnosti pojurili su za Amerikancem na ulicu i počeli da ga tuku, ostavljajući ga bez svesti.

Prema drugim navodima, mladići iz Srbije, među kojima je bio i jedan sa britanskim državljanstvom su sedeli za stolom pored kojeg je bilo društvo ubijenog Amerikanca.

Kako meštani kažu, svađe huligana iz Srbije i Velike Britanije su česte, ali Hendersonje bio Amerikanac pa su izgleda razlog za kavgu potražili negde drugde i sukobili se sa njim.

Zasad nisu poznati motivi koji su doveli do sukoba s tragičnim ishodom, a istraga je u toku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.