OGLASIO SE OTAC UHAPŠENOG NA ZAKINTOSU: Moj sin je u zatvoru, a ne mogu da nađu KO JE ČOVEKU SMRSKAO GLAVU!
Foto: Facebook

novosti!

OGLASIO SE OTAC UHAPŠENOG NA ZAKINTOSU: Moj sin je u zatvoru, a ne mogu da nađu KO JE ČOVEKU SMRSKAO GLAVU!

Protiv svih uhapšenih na Zakintosu, među kojima su i šestorica srpskih mladića, podneta je krivična prijava za teško ubistvo, odnosno ubistvo s predumišljajem američkog državljanina - odluku o tome, posle saslušanja, doneo je nadležni tužilac

Objavljeno: 21:19h

Svi osumnjičeni trebalo bi sutra da budu sprovedeni iz pritvora na saslušanje pred istražnim sudijom, gde će moći da iznesu odbranu.

Zbog tuče na Zakintosu koja se završila smrću Amerikanca 22-godišnjeg Bakarija Hendersona u pritvoru su i dalje jedan Grk, Britanac bosanskog porekla i šestorica Srba. Tuča se dogodila u noći između četvrtka i petka ispred jednog bara u gradu Laganasu. Na grčko ostrvo stigli su i roditelji uhapšenih srpskih mladića, tvrde da su im u policiji rekli da se i dalje traga za svim učesnicima.

"Imaju snimci, imaju sve, sve se vidi, zna se ko ga je tukao, ko mu je po glavi skakao, tog ne mogu da nađu, ne znaju ko je", kaže otac jednog od uhapšenih Ranko Ilić.

NEMOJTE DA VAS OBMANJUJU, OVO NIJE SNIMAK TUČE SRBA I AMERIKANCA NA ZAKINTOSU! Internetom kruži lažan klip, ne nasedajte na prevaru! (VIDEO)

I prema informacijama koje srpska policija ima o smrti Hendersona na Zakintosu teško je reći šta se tačno dogodilo, kaže ministar policije Nebojša Stefanović i najavljuje da će za tri dana, na međudržavnom samitu, sa grčkim kolegama o tom slučaju razgovarati i lično. Kako saznajemo, osumnjičeni iz Srbije, odnosno iz Novog Sada, Beograda, Obrenovca i Žitorađe, stari su između 18 i 25 godina.

"Oni nisu pre ovoga bili poznati srpskim pravosudnim organima niti policiji kao učinioci krivičnih dela, dakle ne radi se o licima iz kriminogene sredine", rekao je ministar Nebojša Stefanović.

O slučaju je sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom razgovarao i srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Atini, dok su ambasador i konzul Srbije u Grčkoj otišli u posetu pritvorenicima. Međutim, otac jednog od uhapšenih srpskih mladića kaže da su od ambasade očekivali veću pomoć i da im je do sada u susret izašla jedino srpska dijaspora.

"Konzul mi kaže u Atini, gospodin Milan Vukosavljević kaže: gospodine imate advokate na sajtu, pa nađite. Onda smo išli tražili advokate po Zakintosu, tražili. A kad gledate televiziju i čitate novine, onda: jao naši pomažu, daju sve od sebe", kaže Ranko Ilić.

U javnosti se pojavilo nekoliko verzija o tom slučaju. Prema jednoj Henderson je sa društvom bio za stolom pored momaka iz Srbije. Svi su popili poneku više, i počela je svađa, u jednom trenutku mladići iz Srbije su ustali i nastala je tuča - Henderson je, prema toj verziji, istrčao iz lokala, za njim su, osim Srba potrčali i član obezbeđenja - Britanac bosanskog porekla i grčki barmen. Svi zajedno na ulici su sustigli mladića, tukli ga dok nije izgubio svest. Henderson je ubrzo od zadobijenih povreda, po dolasku u bolnicu umro.

Prema drugoj verziji konflikt je započeo kada je Henderson, vidno pijan, navalentno pokušavao da uradi selfi sa konobaricom, navodno srpskog porekla. Osumnjičeni za ubistvo, tada su prema pisanju medija želeli da zaštite konobaricu i nastala je svađa koja je prerasla u kobnu tuču. Grčki barmen i izbacivač iz kluba odmah su uhapšeni, dok su se osumnjičeni iz Srbije predali policiji nešto kasnije u hotelu u kom su boravili.

Bakari Henderson nedavno je diplomirao na Univerzitetu u Arizoni u Grčkoj je radio na snimanju fotografija za svoju modnu liniju.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.