Nije bilo propusta u lečenju preminule PORODILJE i BEBE
Foto: Printscreen/facebook/Pravda za Ivanu i Veru

utvrđeno

Nije bilo propusta u lečenju preminule PORODILJE i BEBE

Komisiju koja je sprovela vanredni nadzor činili načelnik odeljenja ginekologije, jedan iskusan ginekolog sa 25 godina staža i pravnik

Objavljeno: 11:50h

Vanredni unutrašnji nadzor u Domu zdravlja u Nišu u kojem je vođena trudnoća Ivane Kostić (32) – porodilje koja je s bebom Verom starom tri dana umrla nedugo nakon porođaja u Beogradu – pokazao je da nije bilo propusta u postupanju lekara.

TEŠKE REČI OCA IVANE KOSTIĆ: Nišlijka i njena beba umrle, porodica TRAŽI PRAVDU! (FOTO)

– Pacijentkinja se javila u junu lekaru koji je vodio njenu trudnoću. On je konstatovao blago povišeni pritisak od 140/90 i odmah dao lekove, ali i uput za Ginekološko-akušersku kliniku u Nišu na dalji tretman – kaže direktor Doma zdravlja u Nišu prof. dr Milorad Jerkan.

On kaže da su komisiju koja je sprovela vanredni nadzor činili načelnik odeljenja ginekologije, jedan iskusan ginekolog sa 25 godina staža i pravnik, piše Blic.

Komisija je pregledala dokumentaciju i utvrdila da nije bilo propusta jer je lekar odmah dao uput čim je utvrdio prvi problem sa povišenim pritiskom. To je, inače, jedan od najboljih i najiskusnijih ginekologa u našoj ustanovi – kaže dr Jerkan.

– U toku je unutrašnja kontrola, rok za dostavljanje informacija je 48 sati. Sprovodi se postupak po zakonu, analizira se dokumentacija, od prijema pacijentkinje u bolnicu, njenog stanja u bolnici do toga u kakvom je stanju transportovana. Ukoliko ima potrebe, uradićemo i spoljašnji stručni nadzor, ali moramo da utvrdimo definitivno uzrok smrti i majke i deteta objasnio je prof. dr Radovanović.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.