MAJICE PREKO GLAVA, LISICE NA RUKAMA: Pogledajte kako grčka policija privodi SRBE osumnjičene za ubistvo Amerikanca! (VIDEO)
Foto: Printscreen/alphatv

tragedija na zakintosu

MAJICE PREKO GLAVA, LISICE NA RUKAMA: Pogledajte kako grčka policija privodi SRBE osumnjičene za ubistvo Amerikanca! (VIDEO)

Za napad na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu optuženo je sedam uhapšenih Srba i jedan Grk

Objavljeno: 16:35h

Američki državljanin Bakari Henderson (22) do smrti je pretučen u poznatom grčkom letovalištu Laganasu, na jugu ostrva Zakintos.

Za napad na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu optuženo je sedam uhapšenih Srba i jedan Grk - barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22 - godišnji Afroamerikanac, javili su grčki mediji.

foto: Printscreen/alphatv

Lokalna policija i mediji nisu saopštili identitet uhapšenih, ali ni Ministarstvo spoljinih poslova ni srpska ambasada u Atini, koji su naveli da se do sutra neće oglašavati ovim povodom. Iz Ministarstva spoljnih poslova rekli su da zbog zaštite identiteta njihova imena neće biti saopštena.

Osumnjičeni su, kako se vidi na snimku, u policijsku stanicu sprovedeni s lisicama na rukama, a majice su im bile prebačene preko glava.

Optužena grupa će u utorak, 11. jula, biti izvedena pred istražnog sudiju na Zakintosu da iznese iskaze u svoju odbranu.

foto: Printscreen/alphatv

Kako je prenela grčka televizija, svađa je počela zato što su američki turisti pravili selfije sa konobaricom lokala, nakon čega je došlo do tuče, koja je rezultirala prebijanjem do smrti nesrećnog Amerikanca.

Snimak hapšenja Srba možete pogledati OVDE.

Privedene srpske državljane na ostrvu Zakintos obišao je danas počasni konzul Republike Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas koji je razgovarao sa našim državljanima i načelnikom grčke policije na Zakintosu. Uhapšeni srpski državljani nisu imali primedbe na tretman u pritvoru.

Šest uhapšenih srpskih državljana preliminarno su saslušani u policiji, a istražni sudija će ih saslušati u utorak, 11. jula.

Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža našim državljanima svu raspoloživu konzularnu pomoć.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.