Načelnik otkrivao detalje istraga MUP
Foto: Facebook

Užas

Načelnik otkrivao detalje istraga MUP

Uhapšen Boro Merdović, šef Devetog odeljenja Policijske uprave Beograd. Na teret mu se stavlja da je zloupotrebio službeni položaj. Upozoravao je određene ljude da su "na merama"

Objavljeno: 21:51h

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije uhapsili su načelnika Devetog odeljenja Uprave kriminalističke policije PU Beograd Bora Merdovića - saznaju "Novosti". On se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem i suspendovan je do završetka krivičnog postupka. Merdović je, navodno, upozoravao kriminalce da ih policija "radi".

On je nekoliko godina bio prvi čovek popularne "devetke", čiji se pripadnici bave lociranjem, nadgledanjem (opservacijom), praćenjem osumnjičenih i hapšenjem osoba po nalogu tužilaštva i policije.

- Proveravaju se određene sumnje da je Merdović odavao informacije iz aktuelnih istraga - navodi naš izvor. - Navodno, te podatke je davao osobama iz kriminalnog miljea. To su, međutim, sve operativna saznanja koja se sada proveravaju i prikupljaju dokazi. Sa određenim dokazima za dva krivična dela, zloupotrebu i trgovinu uticajem, on je priveden nadležnom tužilaštvu i protiv njega je podneta krivična prijava.

Deveto odeljenje beogradske policije raspolaže tajnim podacima iz istraga koje se tek vode. U njima su imena potencijalno osumnjičenih, ali i dela za koje se terete. Navedene su njihove adrese, mobilni telefoni i kontakti. Pripadnici ovog odeljenja ponekad i mesecima prate okrivljene, staraju se da ne pobegnu...

- To su momci koji na terenu posmatraju i prate ljude za koje postoji indicija da su počinili čak i najteža krivična dela, poput ubistva - kaže naš sagovornik. - Oni često pomažu inspektorima da pronađu dokaze, ali i osumnjičene kako za ubistva, tako i dilovanje narkotika. Vrlo bitno i važno odeljenje.

Postoje određene sumnje da je Merdović na neki način ometao tokove pojedinih istraga, tako što je upozoravao određene ljude da su "na merama", odnosno da ih policija "radi". Iz kog razloga je to činio još se utvrđuje, ali se sumnja da je reč o novcu. To, međutim, tek treba da se tačno utvrdi.

BOLESNO DETE IMA dete koje je teško obolelo i to ga je dosta poremetilo - ističe naš sagovornik. - To, naravno, ne opravdava njegove postupke, ako je uradio to za šta ga tereti Sektor unutrašnje kontrole.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.