A OSUMNJIČENI ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE! Romić i Radonjić pušteni iz zatvora, odobren im kućni pritvor!
Foto: Zorana Jevtić, AP

odluka suda

A OSUMNJIČENI ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE! Romić i Radonjić pušteni iz zatvora, odobren im kućni pritvor!

Njima će biti stavljene nanogice, i nemaju pravo napuštanja kuća

Objavljeno: 12:09h

Ratku Romiću i Milanu Radonjiću, kojima se sudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, ukinut je pritvor i određen im je kućni pritvor, pišu Novosti.

Njima je ukinut zatvorski pritvor u kome su bili duže od tri godine. Od sada će, prema oceni sudskog veća, zbog dužine trajanja pritvora presudu čekati u kućnom pritvoru.

Advokat oštećenih Slobodan Ružić kaže da je objektivno pritvor dugo trajao i da nije iznenađen odlukom, ali da pritvor ne određuje šta će se dalje dešavati kad je u pitanju odluka suda.

foto: Zorana Jevtić

Advokat optuženih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da pritvor dugo traje, da njegovo ukidanje nije oslobađajuća presuda i da, iako sud mora da bude restriktivan, mora da poštuje pravila Evropskog suda.

Obojica sada odlaze u Centralni zatvor, odakle će ih maricom prevesti njihovim domovima. Njima će biti stavljene nanogice, i nemaju pravo napuštanja kuća.

Tužilaštvo, po prijemu rešenja, ima pravo žalbe.

Podsetimo, Specijalni sud je sredinom maja ove godine odbio predlog za ukidanje pritvora pripadnicima DB-a Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, optuženim za ubistvo Slavka Ćuruvije.

foto: Fonet

Tada je, u fazi u kojoj se postupak nalazi, sudsko veće smatralo da predlog njihovog branioca da budu u kućnom pritvoru nije prihvaljiv.

Inače, Radonjić i Romić se nalaze u pritvoru više od tri godine, odnosno od hapšenja u januaru 2014. godine.

Pored njih dvojice za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković koji služi kaznu od 40 godina zatvora i Milan Kurak, koji se nalazi u bekstvu pa mu se sudi u odsustvu.

Radonjić i Marković se terete za podstrekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo.

(Espreso.co.rs / Novosti, N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.