ANĐUS U ZATVORU - ZA POČETAK 30 DANA! Novinar lišen slobode, zbog navodne iznude!
Foto: Filip Plavčić

šta je ovo?

ANĐUS U ZATVORU - ZA POČETAK 30 DANA! Novinar lišen slobode, zbog navodne iznude!

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu odredio je na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana novinaru Dejanu Anđusu koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude.

Prethodno je, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istragu protiv njega, nakon saslušanja na kojem se Anđus branio ćutanjem.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema njemu odredio pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja, dodala je Stanković.

foto: Filip Plavčić

Anđusu se na teret stavlja krivično delo iznude za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Kako je najpre preneo Blic, on je od jednog biznismena “pokušao da iznudi 30.000 evra”, uhapšen je prilikom primopredaje koverte u kojoj se navodno nalazi novac, a Pink TV i portal lista Informer su objavili i snimak toga.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.