Šta se ovde dešava? UBIJEN I DRUGI ČOVEK KOJI JE DUGOVAO NOVAC ŠARIĆEVOJ MAJCI!
Foto: Dado Đilas

u Banatskom Aranđelovu

Šta se ovde dešava? UBIJEN I DRUGI ČOVEK KOJI JE DUGOVAO NOVAC ŠARIĆEVOJ MAJCI!

Aksentije Ilijin (40), koga je crnogorsko tužilaštvo teretilo da je na prevaru od majke Darka Šarića uzeo 300.000 evra, ubijen je u svojoj kući u Banatskom Aranđelovu

Objavljeno:

Beživotno telo Aksentija Ilijina našao je komšija koji je juče ujutro došao kod njega da pozajmi kosilicu. Na pragu kuće ugledao je nepomično krvavo telo. Uplašen, otrčao je do Bojane, Aksentijeve majke, koja živi u susednoj ulici i ispričao joj šta je video. Izbezumljena žena odmah je pozvala policiju.

Zasad nije utvrđeno ko je i zašto ubio Ilijina. Da li se nekome zamerio od kada se vratio u rodno selo, ili je možda stari dug, kao što je recimo prevara u Crnoj Gori, i to majke čoveka koga srpsko tužilaštvo sumnjiči da je jedan od najvećih narko-dilera na ovim prostorima, stigao na naplatu.

NA DNU TISE PRONAĐEN LEŠ! Ribari izvukli telo, pa ostali zgranuti prizorom! Policija na licu mesta!

- Istražuju se svi detalji. Ko zna kome se sve zamerio i kada, pa je taj neko rešio da mu se osveti. Proveriće se detaljno njegovi kontakti u Srbiji, ali i oni u Crnoj Gori, po čijoj zamolnici je i hapšen u Srbiji - kaže sagovornik „Blica“ upoznat s istragom.

foto: Dado Đilas

Aksentije Ilijin je pre skoro šest godina, sa Pljevljakom Milivojem Terzićem (26), prevario Ivanku Šarić, majku tada odbeglog narko-bosa Darka Šarića. Ivanka Šarić je Terziću i Ilijinu isplatila 300.000 evra!

Krajem jula 2011, Aksentije Ilijin predstavio se Ivanki kao šef kabineta predsednika Crne Gore, a Terzić je celu prevaru začinio telefonskim pozivom, imitirajući Filipa Vujanovića i da će lično isposlovati da Duško izađe iz zatvora.

Obećali su joj da će posredovati u skidanju optužnih akata koji se u Italiji vode protiv njenog sina Duška, kao i ustupanju predmeta protiv njega Crnoj Gori, te da ona zauzvrat treba da im preda 300.000 evra. Ivanka im je novac predala poslednjeg dana jula, nakon čega je pokušavala danima da stupi u kontakt sa njima, ali je s obzirom da je broj telefona sa kojeg je bila pozivana bio isključen, shvatila da je prevarena. Prevaru je budvanskoj policiji prijavila 26. avgusta, a posle dva dana lažni Vujanović je uhapšen u Crnoj Gori, dok je Ilijin pobegao.

I dok je trajala potraga za Ilijinom, policija je u stanu u Budvi koji je koristio Terzić našla deo novca, 24.500 evra. Srpska policija je u Kraljevu, po zamolnici Crne Gore, uhapsila Ilijina, u to u „BMW V6“ koji je, kako se verovalo, kupljen od para zarađenih od prevare Ivanke Šarić. Iako je sumnjičen za prevaru, Ilijin nije osuđen, a crnogorski istražni organi nisu saopštili ni da li je nađen ostatak od 275.500 evra.

Meštani Banatskog Aranđelova koji su poznavali ubijenog Aksentija u šoku su. Mnogi od njih nisu ni znali da je Aca, kako su oni zvali Aksentija, hapšen jer je Šarićevu majku prevario za velike pare.

- Aca ovde nikada nije pravio probleme - kaže komšija Zvonko Petrović (24), koji je preksinoć kući došao sa posla u 22.30 sati i ništa čudno nije primetio. Tek je juče, oko 10 sati, uočio policijski automobil i tada mu je postalo jasno da se nešto desilo kod suseda.

Ostali meštani ne žele da pričaju o Aksentiju, ali napominju da im nije poznata priča da je prevario Šarićevu majku.

U Banatskom Aranđelovu još živi samo Acina majka Bojana, jer je njegov otac Duško umro, a sestra je u Subotici.

- Bojana je pričala da on radi u Novom Sadu, Beogradu. Iz njenih priča znali smo i da je u Crnoj Gori, ali ne i šta radi. Tvrdila je da je zaposlen u jednom hotelu i da ima super platu. Niko od nas nije sumnjao u njenu priču, a i zašto bismo. Koliko znamo, Aca je sestri Zorici kupio kuću u Subotici, a odakle mu pare, ne znamo, valjda ih je zaradio. Poslednjih godinu dana uložio je i u svoju dedovinu, adaptirao je kuću u kojoj je živeo i koju je nasledio od dede po kome je dobio i ime - navode meštani.

Sumnjiva smrt kompanjona u pritvoru

Pljevljak Milivoje Terzić (26), saučesnik Ilijina u prevari Ivanke Šarić, samo dva i po meseca posle hapšenja nađen je mrtav u ćeliji spuškog zatvora. Iako je Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu zvanično saopštio da se Terzić „obesio o zaštitnu rešetku koja od prozora odvaja sobu u kojoj je bio smešten sa još pet pritvorenika“, crnogorski mediji tada su, pozivajući se na nezvanične izvore bliske istrazi, tvrdili da je Pljevljak zadavljen. Njegova smrt je do dana današnjeg obavijena velom tajne.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.