MLADIĆ SE OBESIO ZBOG ZLOSTAVLJANJA: Otac sa umrlicom ispred suda traži PRAVDU! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/ Kurir

tragična priča

MLADIĆ SE OBESIO ZBOG ZLOSTAVLJANJA: Otac sa umrlicom ispred suda traži PRAVDU! (FOTO)

Zoran Milošević već tri nedelje svakodnevno dolazi na prag kraljevačkog suda i tužilaštva na tihi protest jer dvojica nasilnika koji su mu mučki pretukli sina nisu osuđeni ni posle četiri godine

Objavljeno:

Zoran Milošević, otac mladog fudbalera Dragana (22), koji je izvršio samoubistvo vešanjem, već tri nedelje svakodnevno mirno protestuje ispred zgrade Osnovnog suda u Kraljevu.

Podsetimo, nesrećni Dragan je bio žrtva monstruoznog nasilja i zlostavljanja pre četiri godine, kad su ga u jednoj kraljevačkoj kladionici zverski pretukli i maltretirali Predrag Milošević (48) i Savo Pavlović (48). Rodbina nesrećnog mladića tvrdi da je on i počinio samoubistvo upravo zbog traume koju je tada preživeo, a koje čak ni uz stručnu pomoć nije mogao da se oslobodi.

Draganova tragična sudbina uznemirila je javnost u Srbiji, koja je ostala zgrožena činjenicom da dvojicu tabadžija pravosudne institucije ni posle četiri godine nisu osudile za zlodelo koje su počinili. Utvrđeno je da su nasilnici godinama neometano opstruirali postupak, i to uz blagoslov postupajućeg zamenika javnog tužioca, koji je samo tri godine vodio istragu.

foto: Privatna arhiva/ Kurir

- Moj sin je sebi oduzeo život zbog traume koju su mu izazvale dve bolesne osobe, koje su izrod ovog društva. Podneo sam krivičnu prijavu protiv tužiteljke Selene Tapušković, pisao sam predsedniku Vlade, ministrima policije i pravosuđa, ali do danas nikakav odgovor nisam dobio - priča očajni otac.

Kako kaže, svakog dana dolazi ispred zgrade suda i održava svoj mirni protest, koji je po svim pravilima prijavio policiji.

- Uramio sam Draganovu sliku, kao i njegovu umrlicu. Mirno sedim i gledam u zgradu, a tamo odlazim u vreme pauze za doručak. Primetio sam da zaposleni više ne izlaze - kaže Zoran.

On se prisetio dana kad je saznao da mu je sin brutalno pretučen.

- Prijatelj je došao na moja vrata i rekao mi da se Dragan potukao. U to nisam verovao jer je on miran i nikad se nije tukao. Pronašao sam ga u Metikošima u kući njegovih bake i deke, ležao je modar, pokriven preko glave. Odmah sam ga odveo kod lekara, a posle smo sve prijavili. Sin mi nikad nije rekao zašto su ga tukli jer nije mogao da podnese tu činjenicu - priča Milošević.

Poslednji razgovor

On još uvek dobro pamti poslednji razgovor sa sinom, kad ga je on pitao za muškarce koji su ga pretukli.

- Nazvao sam ga na Svetog Vasilija, kad je mom sinu Vasi rođendan. Rekao sam mu da sam im poslao 700 dinara da kupe nešto sebi, jer nemam više, ali da ću zaraditi još novca. Razgovarao je tada sa mnom umiljato i lepo, kao nikad u životu. Rekao mi je da će doći kod mene čim završi s terapijom. Samo me je pitao: „Viđaš li onu dvojicu?“ Nisam hteo da mu odgovorim na to - priseća se drhtavim glasom otac fudbalera.

Za smrt sina saznao je u utorak, 16. maja. Kako kaže, niko nije smeo da mu ispriča šta se dogodilo.

- Zvao sam ga na mobilni, bio je nedostupan. Onda sam okrenuo Vasu i pitao gde je Dragan, a on mi je rekao: „E, tata, Dragan ti se obesio.“ - kaže on.

foto: Dragana Udovičić

Zoran svakog jutra odlazi na grob svog sina u selu Metikoši. Tamo doručkuje i razgovara s njim.

- Kažem mu, evo ti, Dragane, šta ja jedem i ti jedeš. Nisi smeo ovo da mi uradiš, sine. Kaže mi bivša supruga da ću umreti, nek crknem... U kolima su mi uvek sveće i kandilo. Sanjao sam mog Dragana pre neku noć, kao da je u nekom dugačkom hodniku, leži u krevetu i doziva me - isprekidano govori Milošević.

Zoran Milošević tvrdi da je tokom protesta doživeo neprijatnost jer mu je prišao jedan tužilac i upitao ga šta radi svakog dana ispred zgrade.

- Objasnio sam mu da protestujem po zakonu. On je vikao na mene, ali mu ništa nisam rekao. Poslao sam prijave o incidentu tužilaštvu, sudu, kao i Apelacionom sudu u Kragujevcu. Kad sam otišao u sud, i tamo me je napao - kaže Zoran.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.