ZNALA SAM DA PRETE MOM SINU, DALA SAM MU 700 EVRA DA IM PLATI: Rasvetljeno ubistvo mladića (18) iz Niša!
Foto: Kurir

ubica priznao zločin

ZNALA SAM DA PRETE MOM SINU, DALA SAM MU 700 EVRA DA IM PLATI: Rasvetljeno ubistvo mladića (18) iz Niša!

Motivi svirepog zločina se još utvrđuju, ali postoje indicije da je nesrećni dečak upao u mrežu trgovaca drogom i da je zbog toga i ubijen

Objavljeno: 12:12h

Niška policija rasvetlila ubistvo Ivana Lilića (18), koga je maloletnik T. M. (15) izbo nožem u stomak i pokidao mu aortu, zbog čega je mladić kasnije preminuo u bolnici.

Oni su se našli u parku u blizini Apelacionog suda, gde je T. M. potegao nož i dva puta ubo u stomak osamnaestogodišnjaka, koji je izgubio čak tri litra krvi jer mu je presečena aorta. Maloletni ubica je pobegao, ali ga je policija iste večeri pronašla i privela.

Motivi zločina

Motivi svirepog zločina se još utvrđuju, ali postoje indicije da je nesrećni dečak upao u mrežu trgovaca drogom i da je zbog toga i ubijen. Ivanova majka Bojana kaže da je znala da joj sinu prete, te da mu je dala 700 evra kako bi nekim ljudima platio da ga ostave na miru.

- Sve je to počelo u februaru ove godine, kada je Ivanu u jednoj igraonici prišao neki mladić i zamolio ga da mu pričuva kesu s travom, obećavši da će mu za to platiti 500 dinara. Međutim, policija ih je presrela i kod njega pronašla narkotik. Ivan je objašnjavao da je drogu trebalo da pričuva samo sat vremena, ali nije znao da kaže kako se zove ta osoba koja mu je dala paket. Protiv njega je tada podneta krivična prijava, a droga mu je oduzeta i tada je nastao problem - priča ojađena majka.

Bojana kaže da su se trgovci narkoticima okomili na njenog sina i zahtevali da im plati drogu koju je zaplenila policija.

Dugovi

- Tražili su 50, 100 pa 300 evra, ali kada sam mu kazala da ih prijavi policiji, rekao mi je da će nas pobiti. Molio me je da ga izvučem i tada je tražio 450 evra da raščisti dug. Poslednji poziv od njih je stigao 26. maja, kada mu je rečeno da plati 5.000 dinara i da više niko neće smeti da ga dira - priča plačući majka ubijenog tinejdžera.

Međutim, ona ističe da ne zna ništa o dečaku koji joj je usmrtio sina.

- On je te večeri izašao s drugovima, a pošto ga nije bilo do zore, pomislila sam da je ostao kod devojke. Nije odgovarao na poruke, a ubrzo mi se javio suprug i rekao da je izboden - kaže Bojana Lilić.

Pronađen nož

UBICA PRIZNAO ZLOČIN

Kako saznajemo, T. M. je priznao ubistvo i objasnio da je zakazao susret s Lilićem kako bi se s njim obračunao jer ga je navodno maltretirao. On je istražne organe odveo do stepeništa, ispod koga je sakrio nož kojim je ubio osamnaestogodišnjaka. Navodno, motiv ubistva je dug koji je imao prema Liliću, zbog čega su se i sukobili. Kako je saopštila policija, T. M. je s krivičnom prijavom za ubistvo priveden tužiocu za maloletnike.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.