DOKLE SMO, BRE, DOŠLI?! DECA DILOVALA HEROIN USRED OSNOVNE ŠKOLE: Preprodavali ga vršnjacima, policija zatekla jezive scene! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

DAL JE MOGUĆE?

DOKLE SMO, BRE, DOŠLI?! DECA DILOVALA HEROIN USRED OSNOVNE ŠKOLE: Preprodavali ga vršnjacima, policija zatekla jezive scene! (FOTO)

Kod dvojice dečaka (15), malih maturanata, beogradska policija juče po podne našla je čak 50 paketića heroina za prodaju!

Objavljeno:

Heroin je zaplenjen kod tinejdžera P. D. (15) i njegovog vršnjaka i druga M. N., a policija ih je zatekla na primopredaji droge na okretnici autobusa 35 u blizini groblja Lešće u Beogradu.

- Droga je bila upakovana u paketiće, spremna za prodaju. Zasada nije poznato od koga su dečaci drogu nabavili, i to je predmet dalje istrage. Pretpostavka je da je heroin trebalo da prodaju svojim vršnjacima, drugarima iz škole. Takođe se istražuje da li su možda i ranije drugarima prodavali narkotike - kaže sagovornik blizak istrazi.

POSLE 16 GODINA, ZNA SE KO JE KRIV: Rasvetljeno ubistvo novinara Milana Pantića!

Naš izvor napominje da, koliko su maloletni dileri bili obazrivi, svedoči i to da su se sastali na okretnici autobusa, u blizini groblja, gde inače u popodnevnim satima nema mnogo prolaznika.

- Strašno je što među dilerima ima sve više tinejdžera, pa čak i onih koji još pohađaju osnovnu školu. Njih vrbuju stariji dileri jer im je cilj da u narkomaniju uvuku što mlađu decu. Najpogodniji za prodaju narkotika drugoj deci su upravo deca, odnosno njihovi vršnjaci. Oni su najmanje sumnjivi, stalno su u kontaktu sa vršnjacima i drogu mogu da im ponude na raznim mestima na kojima se okupljaju klinci koja nikome nisu sumnjiva - napominje naš sagovornik.

foto: Aleksandar Jovanović Cile, ilustracija

Zanimljivo je da ni D. P. ni njegov drug M. N. nisu poznati kao problematični momci i do sada nisu registrovani po nekim ozbiljnijim krivičnim delima. Obojica potiču iz „normalnih“ porodica, a o njihovom privođenju zbog droge obavešteni su i njihovi roditelji.

Dvojici malih maturanata nije određeno zadržavanje do 48 sati, već je krivična prijava protiv njih, zbog sumnje da su trgovali drogom, podneta redovnim putem.

Marihuana kod Crnogorca

Beogradska policija uhapsila je i crnogorskog državljanina Boška R. (21) kod koga je nađeno pet paketića marihuane. Pretresom iznajmljenog stana u kome je Boško R. živeo nađeno je još 140 paketića marihuane, namenjenih daljoj prodaji, kao i vagica za razmeravanje droge. Istražuje se da li je osumnjičeni drogu prokrijumčario iz Crne Gore ili ju je nabavio u Srbiji.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.