KUSTURICA BESAN NAKON UDESA: Bahati i nestručni putari me umalo koštali glave! SLEDI TUŽBA!
Foto: Fonet / Zoran Mrđa

grmi kusta!

KUSTURICA BESAN NAKON UDESA: Bahati i nestručni putari me umalo koštali glave! SLEDI TUŽBA!

Osećam se tako da sam već nastavio da radim, poručio je proslavljeni reditelj

Objavljeno:

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da će njegovi advokati “preduzeti nešto” povodom loše signalizacije na Ibarskoj magistrali koja je, kako kaže, mogla njega i njegovog vozača da košta glave.

OD SMRTI GA SPASIO VAZDUŠNI JASTUK: Ovako izgleda automobil kojim je Kusturica sleteo s puta! (FOTO)

Kusturica i njegov vozač imali su udes sinoć ko 23 časa, na putu Ljig – Beograd, u kojoj je on prošao bez težih povreda, a njegova osnovna zamerka je to što ulazak u “lakat” krivinu nije obeležen na adekvatan način.

EMIR KUSTURICA IMAO UDES: Slavni reditelj povređen, automobil sleteo s puta!

– Moj vozač je povređen i haspitalizovan, ja sam ugruvan i osećam se tako da sam već nastavio da radim – naveo je Kusturica.

Ne zna, kazao je, kako se osećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski “”poduhvat” na Ibarskoj magistrali.

foto: Novosti / B.Puzovic

– To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu ”lakat” krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini – rekao je Kusturica, prenosi portal “Iskra“.

To je, prema rečima slavnog reditelja, trebalo signalizirati bar 200 metara pre izmenjene trase puta, a ne na samom početku izmenjene trase.

– Moji advokati će preduzeti nešto, ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatljive propuste i sprečiti moguće nove nesreće – dodao je on.

foto: Novosti / B.Puzovic

Nesreća se, inače, dogodila na deonici puta Ljig – Beograd, u blizini gradilišta nadvožnjaka Koridora 11.

Vozilo marke “mercedes”, kojim je upravljao Vićentije Savić iz Užica, jedan od najtrofejnijih vozača autosporta Srbije i bivše Jugoslavije, izletelo je iz krivine, dvadesetak metara se kretalo podlogom od nasutog kamena i zemlje, da bi, nakon nekoliko metara “leta” kroz vazduh, udarilo direktno u zemljani bedem, piše “Iskra”.

Putari na mestu nesreće, pak, tvrde da je signalizacija propisno postavljena i da saobraćajna policija nije imala primedbi.

Vićentije Savić danas je prevežen u užičku bolnicu, gde će nastaviti lečenje, a Emir Kusturica je oko podneva “nastavio radni dan” i već sutra putuje u Moskvu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.