Kad sam ga pogodio, bacio se ne mene kao životinja: Ispovest Majmuna koji je ubio Ljubu Zemunca (FOTO) (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

pentrao se po zgradama

Kad sam ga pogodio, bacio se ne mene kao životinja: Ispovest Majmuna koji je ubio Ljubu Zemunca (FOTO) (VIDEO)

Vuković je detaljno opisao ubistvo legende jugoslovenskog i evropskog podzemlja

Objavljeno: 12:05h

Goran Vuković Majmun, ubio je u Frankfurtu, 1986., najvećeg beogradskog kriminalca Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac i u srpskom podzemlju samo po tome ostao upamćen.

Tokom ispovesti u kojoj je do detalja opisao ubistvo i ono šta je tome prethodilo, Vuković je bio malo nervozan, rešen da tada, i nikada više, ispriča svoju verziju događaja.

"Odrastao sam u Sarajevu. Kao klinac čuo sam za Ljubu, ali upoznao sam ga tek u Frankfurtu. Spojio nas je neki Stevan Stipić, predsednik tamošnje ravnogorske organizacije. Neopevani prevarant. Predstavljao se kao četnik. Svakoga ko bi došao da se učlani, prvo je pitao: "Šta si sposoban da kradeš?" Odgovarao je za razne prevare i bio je registrovan kod Interpola. U organizaciji "Ravna gora" bilo je dvanaest članova, dvanaest lopova. Primani su isključivo kriminalci, mada smo ponekad govorili protiv komunizma, pevali četničke pesme i stavljali na glavu šubare sa kokardom. Ljuba Zemunac je figurirao kao njegov zamenik u toj organizaciji, a praktično je bio njen operativni vođa", prisećao se Majmun.

"Niti sam ja došao u Frankfurt da Ljubi Zemuncu skinem "krunu", niti me je to uopšte interesovalo. Rekao sam mu otvoreno: "Došli smo da radimo svoj posao. Niti te diramo, niti bismo hteli da te ugrozimo! Ti si Ljuba i svaka ti čast!", dodao je Vuković.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.