Vučelić na suđenju za Ćuruvijino ubistvo: Kurak je bio u mom privatnom obezbeđenju!
Foto: Marina Lopičić

pravda na čekanju

Vučelić na suđenju za Ćuruvijino ubistvo: Kurak je bio u mom privatnom obezbeđenju!

On je naveo i da ne zna koji broj telefona je koristio Kurak, kao i da ga je o ubistvu Ćuruvije, koga je lično poznavao, obavestio tadašnji predsednik Demokratske stranke Zoran Đinđić
Objavljeno:

Bivši funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Milorad Vučelić izjavio je danas u Specijalnom sudu da je u njegovom privatnom obezbeđenju bio i Miroslav Kurak, optužen za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Vučelić je u nastavku suđenja za ubistvo Ćuruvije rekao da je i na dan ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" bio u porodičnoj kući u Crvenki, bez obezbeđenja.

foto: Saša Pavlić Koky

On je naveo i da ne zna koji broj telefona je koristio Kurak, kao i da ga je o ubistvu Ćuruvije, koga je lično poznavao, obavestio tadašnji predsednik Demokratske stranke Zoran Đinđić.

foto: Facebook

Vučelić je u vreme kada ga je Kurak obezbeđivao smenjen sa mesta generalnog sekretara SPS-a, a privatno obezbeđenje je uzeo, kako je rekao, po savetu prijatelja Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića.

Pre Vučelića, danas je svedočila Biljana Pejović, udovica Luke Pejovića koji je u medijama bio označen kao mogući ubica Slavka Ćuruvije, koja je rekla da misli da njen pokojni suprug s tim ubistvom nema nikakve veze.

- Lično mislim da Luka sa tim nema veze, kako je tu dospeo - ne znam - rekla je ona.

Navela je da su ona i deca imali velike probleme zato što je Luka Pejović bio u medijima označen kao neko ko je izvršio to delo.

Ona je rekla da za Ćuruviju nije ni čula dok nije ubijen.

foto: AP

Biljana Pejović je svedočila i da joj je pokojni suprug rekao da su po gradu počele da kruže priče da je on u to umešen i da je govorio da ima neke strahove. Ona je navela i da ne poznaje okrivljene, kao i da nema nikakve veze sa slučajem, dodavši da "nije iz te priče".

Svedočila je i Ivana Vuković, koja je radila u privatnoj firimi Blaceb DOO, koja je u to vreme plaćala dva telefonska broja koja su se vodila na bivšeg visokog funkcionera SPS Milorada Vučelića.

Inače, današnje ročište počelo je iznošenjem primedbi okrivljenih i njihovih advokata na sveočenje bivšeg šefa DB Gorana Petrovića, uz opštu ocenu da je ono bilo bazirano na pretpostavkama kao i da je sadržalo iznošenje neistinitih i ličnih stavova.

foto: Fonet

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo. Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić, i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak. Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.