SRPSKI CARINICI SU SKENIRALI OVAJ AUTO: Našli su ULOV, a evo šta je odalo vozače! (FOTO)
Foto: Uprava carine

Neiskusni šveđani

SRPSKI CARINICI SU SKENIRALI OVAJ AUTO: Našli su ULOV, a evo šta je odalo vozače! (FOTO)

Sumnju carinika probudila je činjenica da putnici, iako su prethodne tri nedelje boravili u Grčkoj, nisu imali gotovo nikakav prtljag
Objavljeno: 16:39h

Carinici su danas na ulazu graničnog prelaza Preševo sprečili krijumčarenje 10 kilograma marihuane koju su pokušala da prokrijumčare dva Šveđanina, a kako je postupak u toku, precizna količina znaće se nakon izvršenog merenja.

Droga je otkrivena kada je na prelaz u 13 časova stigao automobil Reno Senik, švedskih registarskih oznaka u kome su se nalazila dva mlada Šveđanina od 30 i 35 godina, koji su putovali na relaciji Grčka-Švedka.

foto: Uprava carine

Carinik koji je u tom trenutku radio na prelazu, razgovarao je sa putnicima na njihovom maternjem jeziku i oni su mu rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Međutim, sumnju iskusnog carinika probudila je činjenica da su rekli kako su prethodne tri nedelje boravili u Grčkoj, a da pritom nisu imali gotovo nikakav prtljag.

foto: Uprava carine

Zbog toga je automobil poslat na detaljan pregled mobilnim skenerom, čija je slika ukazala na nepravilnosti u zadnjim vratima, vratima od prtljažnika, kao i šupljinama iznad zadnjih točkova.

Kada su uklonili tapacirung pomenutih vrata, pred carinicima su se ukazali paketi droge umotani u najlon, a mladići su počeli da se pravdaju rekavši da su morali da pokušaju krijumčarenje, zbog nagomilanih kockarskih dugova.

foto: Uprava carine

U toku je vađenje paketa sa drogom, pa će se precizna količina otkrivenog narkotika znati kada paketi budu bili izmereni.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.