Gađali su Levija tortom, a evo KAKVE POSLEDICE OVI MLADIĆI SNOSE SADA!
Foto: Filip Plavčić

protestuju zbog ispitivanja

Gađali su Levija tortom, a evo KAKVE POSLEDICE OVI MLADIĆI SNOSE SADA!

SKOJ ističe da se ne može govoriti o bilo kakvom „napadu“
Objavljeno:

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuje protiv pokretanja prekršajnih prijava kojima su obuhvaćeni naši rukovodeći kadrovi Aleksandar Đenić, prvi sekretar i Bogdan Ninković i Milan Petković, članovi Sekretarijata SKOJ-a.

Ovo su momci koji su gađali filozofa Levija tortom u glavu! OTKRILI SU NAM I ZAŠTO! (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, juče su drugove Đenića,

Ninkovića i Petkovića pozvali na informativni razgovor nakon čega su protiv njihpokrenuli prekršajne prijave koje će biti predate nadležnim pravosudnim organima zbog navodnog „napada“ na pro-imperijalističkog agitatora francuskog filozofa, pisca i publicistu Bernara Anrija Levija.

SKOJ ističe da se ne može govoriti o bilo kakvom „napadu“ jer su drugovi Đenić, Ninković i Petković u Dvorani kulturnog centra Beograda tokom održavanja filmskog festivala Beldoks samo izrazili svoje neslaganje i revolt zbog učešća Bernara Anrija Levija na istom a reč je o dokazanom reakcionaru i pro-imperijalisti.

- Opšte je poznato da se Levi otvoreno zalagao za agresiju NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju, da je podržavao pro-imperijalističke separatističke antijugoslovenske nacionalističke snage u Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji, zalagao se za agresiju na Irak, podržao kijevsku fašističku huntu koja je svojom militantnom politikom Ukrajinu uvuklo u krvavi građanski rat, i tako dalje. SKOJ naglašava da su naši drugovi u znak protesta reakcionara i pro-imperijalistu Levija gađali tortom i jajima i raširili transparent na kome je pisalo da on nije dobrodošao u Beogradu.

- Tokom akcije koju su izveli naši drugovi Levi nije povređen niti je naneta bilo kakva materijalna šteta. To što je bio gađan tortom (što mu se inače često dešava jer progresivne snage širom Evrope nisu spremne da tolerišu njegove reakcionarene stavove ) i jajima ne predstavlja bilo kakav „napad“ već građansko pravo na protest protiv nepravde. Leviju na bilo

koji način niko od aktivista SKOJ-a nije ugrozio ni lični integritet niti mu je

ograničio slobodu govora.

- Dokaz za to je da je tokom sprovođenja akcije naših drugova Levi sa njima polemisao. SKOJ odlučno ističe da naši članovi nisu bilo koga ugrozili ali da je Levi u jednom trenutku pokušao da rukom udari prvog sekretara SKOJ-a druga Đenića.

foto: Filip Plavčić

Sve se jasno može videti na snimcima koji su napravljeni tokom akcije koju su izveli kadrovi SKOJ-a.

Naš omladinski Savez najoštrije protestuje zbog otvorenog huškanja na

komunistički pokret od strane rukovodstva filmskog festivala Beldoks.

Saopštenje Beldoksa u kome se pripadnici SKOJ-a optužuju za ugrožavanje bezbednosti i slobode govora Bernara Anri Levija i od policije traži njihovo hapšenje a od strane pravosudnih organa „kažnjavanje“ , je potpuno sramno. Oni koji stoje iza Beldoksa time pokazuju da su najobićniji anti-komunisti, pro-imperijalisti i protivnici svakog progresa. Da to nisu ne bi dozvolili da na njihovom festivalu gost bude osvedočeni reakcionar poput Bernara Anri Levija. Rukovodstvo Beldoksa time pokazuju da

nije ništa bolje od onih koji su tokom „hladog rata“ sačinjavali „crne liste“ filmskih radnika u Holivudu optuženih da su komunisti.

- SKOJ poziva progresivnu javnost da se solidariše sa drugovima Đenićem,

Ninkovićem i Petkovićem i da digne svoj glas protiv progranjanja istinskih

patriota, anti-imperijalista i proleterskih internacionalista. Naš omladinski Savez će o političkom progonu naših drugova obavestiti sestrinske organizacije u svetu i od njih takođe zatražiti podršku i organizovanje protestnih akcija - piše u njihovom saopštenju.

Bonus video:

Mladi komunisti otkrivaju: Evo zašto smo gađali Levija tortom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.