U VOJVODINI NA SVAKIH 17 SATI NEKO SE UBIJE! Evo zašto je tako, a nema veze s ravnicom!
Foto: Pixabay, Beta

jeziva statistika

U VOJVODINI NA SVAKIH 17 SATI NEKO SE UBIJE! Evo zašto je tako, a nema veze s ravnicom!

U Srbiji se dogodi oko 1.300 samoubistava godišnje, ali je ovo posebno dramatično izraženo na severu zemlje
Objavljeno:

Krilatica da život nije lak svima je poznata. Ljudi se bore i snalaze kako umeju i znaju. Život nam neprekidno postavlja izazove, i suočava nas sa problemima sa kojima se neki slabiji karakteri teško nose.

Telo Srbina pronađeno u Kosovskoj Mitrovici! SUMNJA SE NA UBISTVO!

Kako svuda - tako i kod nas, pa i gore. Mnogi će se složiti da život u Srbiji predstavlja golo preživljavanje. Plate su male, računi veliki, a uslovi za život većini poražavajući. Kada tome dodamo porodične, ljubavne i zdravstvene probleme, eto pogodnog tla za leglo samoubistava koja se, kako statistički podaci kažu, iz godine u godinu povećavaju.

foto: Shutterstock, ilustracija

Naime, izračunato je da se u Srbiji godišnje ubije oko 1.300 ljudi, što znači, više od tri osobe dnevno!

To su uglavnom nezaposleni, penzioneri, studenti ili učenici i radnici.

Motiva ima raznih, ali im je svima zajedničko to da im je život postao neizdrživ. Tako se poremećaj porodičnih odnosa i nervno rastrojstvo navode kao glavni uzroci za suicid. Tome se mogu pridodati i nagle promene meteoroloških uslova i zdravstvene tegobe, kao faktori koji utiču na povećan broj samoubistava. Neretko i alkohol odigra glavnu ulogu u donošenju fatalne odluke.

PIJAN JE UBIO DETE na pešačkom, pa pobegao! OVAJ ČOVEK U SRBIJI JE OSUĐEN NA 46 meseci zatvora!

Podatak koji privlači pažnju je to da se u Vojvodini dogodi više samoubistava nego u drugim delovima Srbije. Nedavno je objavljeno da se ovde izvrši samoubistvo na svakih 17 sati!

foto: Profimedia

Tako su za prva tri meseca ove godine, na području Južnobačkog okruga, izvršena 23 samoubistva, koja su u 13 slučajeva počinili muškarci, a u 9 navrata žene.

Zašto Vojvodina?

Morali smo da se zapitamo zašto je taj broj tako zapanjujući u Vojvodini Kako Vojvodinu i najveći broj samoubistava možemo da povežemo?

Psihoterapuet kog smo kontaktirali dao nam je jedno objašnjenje:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.