POLICIJA ZAUSTAVLJALA KAMIONDŽIJE KOJI SU VOZILI BEZ TRENUTKA ODMORA: Papreno ih kaznili, evo koliko su platili
Kamion, Foto: Profimedia

bezbednost u saobraćaju

POLICIJA ZAUSTAVLJALA KAMIONDŽIJE KOJI SU VOZILI BEZ TRENUTKA ODMORA: Papreno ih kaznili, evo koliko su platili

Kamiondžije koji su vozili bez odmora platili kazne 830.000 dinara

Objavljeno:

Policija u Sremskoj Mitrovici evidentirala je čak 29 prekršaja vozača kamiona koji su upravljali vozilom duže nego što je to dozvoljeno, a u 16 slučajeva bilo je odgovorno pravno lice, te su kazne išle i do 830.000 dinara.

„Pripadnici policije u Sremskoj Mitrovici, prilikom kontrole saobraćaja, zaustavili su kod naplatne rampe u Šimanovcima šezdesetogodišnjeg vozača kamiona sa prikolicom koji je učinio prekršaje iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima“, saopšteno je.

Prilikom kontrole tahografa, otkriveno je ukupno 29 prekršaja koji se odnose na nepoštovanje propisanih pauza i odmora u toku vožnje i upravljanje vozilom duže nego što je predviđeno ovim zakonom.

Od 29 prekršaja za 13 je odgovoran vozač, a za 16 prekršaja pravno lice kao vlasnik vozila, za koje su platili novčanu kaznu od 830.000 dinara.

Apelujemo na vozače teretnih vozila da poštuju saobraćajne propise koji se odnose na dozvoljenu dužinu vožnje i obavezne pauze i odmore u vožnji, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Bonus video:

00:23

Saobraćajna nezgoda nedaleko od Pećinaca

(Espreso/Nova/Jovan Maldenović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.