OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE DANAS U TUŽILAŠTVU: Evo kolika kazna im preti
Potraga za telom Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

SASLUŠANJE

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE DANAS U TUŽILAŠTVU: Evo kolika kazna im preti

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava

Objavljeno: 12:53h

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić danas bi trebalo da budu saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Osumnjičeni za ubistvo devojčice Danke Ilić, S. J. i D.n D. bi trebalo da budu saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Još nije poznato da li imaju izabrane advokate ili će im se branioci dodeliti po službenoj dužnosti. Njima je već određeno zadržavanje, a delo za koje se terete je teško ubistvo za šta je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica iz Bora Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom, a posle 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika JKP Vodovod, S. J. i D. D. zbog sumnje da su devojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno telo stavili u automobil marke "fijat" i bacili na deponiju.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, njih dvojica su priznali krivično delo i detaljno ispričali šta se desilo kobnog dana, a policija i dalje traga za telom, jer je ono, prema njihovim rečima premešteno sa deponije.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

- Svaku kuću u Banjskom polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali. Istraga je išla u tri pravca. Nismo mogli da isključimo otmicu, da je dete neko, kao što je to bilo na kraju udareno kolima, i treća mogućnost da je dete živo. Više puta smo pričali sa majkom. Da li nam je bilo čudno što je posle tri godine došla u dvorište u kom je bilo dosta stakla i gvožđa, pa jeste. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage - rekao je on.

Bonus video:

04:35

ISTRAGA NE TREBA DA SE ZAVRŠI PRIZNANJEM OSUMNJIČENIH! Psiholog izrazio sumnju u umešanost N.N. lica u ubistvo Danke Ilić

(Espreso / Kurir / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.