POKRENUTA FINANSIJSKA ISTRAGA PROTIV BRAĆE PANIĆ: Radili sa makroom koji je preko salona za masažu podvodio devojke
Policija, Foto: Nenad Kostić

poznati detalji

POKRENUTA FINANSIJSKA ISTRAGA PROTIV BRAĆE PANIĆ: Radili sa makroom koji je preko salona za masažu podvodio devojke

Uroš Panić i Miloš Panić nalaze se u bekstvu, a za njima je ranije raspisana poternica po naredbi Trećeg osnovnog suda u Beogradu

Objavljeno: 16:46h

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je finansijsku istragu protiv braće Miloša i Uroša Panića, osumnjičenih za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji, saznaje "Blic".

Naredbom o sprovođenju istrage za krivična dela Trgovina ljudima u saizvršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu terete se braća Uroš P. i Miloš P, Ivan Z, Vuk S, Sonja L. i David L.

Uroš Panić i Miloš Panić nalaze se u bekstvu, a za njima je ranije raspisana poternica po naredbi Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Ivan Z. je u pritvoru, dok se Sonja L. i David L. brane sa slobode. Oni će u nastavku istrage biti saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na okolnost izvršenja krivičnog dela Trgovina ljudima.

Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo Trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima dostavio VJT podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj.

Prema naredbi o sprovođenju istrage osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici “Seksi-adresar” kao i u “Halo oglasima” brojeve telefona i ponudu da - zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodredjenom broju lica, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto ostvarene zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko javnog profila na društvenoj mreži “Instagram” nudio posao u cilju zapošljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok.

Tužilaštvo nastavlja da preduzima dokazne radnje protiv nadevenih osumnjičenih zbog krivičnog dela Posredovanje u prostituciji na štetu još dve devojke.

Za krivično delo Trgovina ljudima zaprećena je kazna zatvora od 3 do 12 godina, a za krivično delo Posredovanje u prostituciji kazna zatvora od 6 .

Bonus video:

41:29

USIJANJE 17.09.2021. STANIŠIĆ I MARKOVIĆ: PROSTITUCIJA U SRBIJI I REGIONU

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.