PORUČIO ROBU, PA NIJE PLATIO: Beograđanin prevario poslovne partnere za 2.545.200 dinara
MUP, Foto: Nenad Kostić

Prevara

PORUČIO ROBU, PA NIJE PLATIO: Beograđanin prevario poslovne partnere za 2.545.200 dinara

Osumnjičeni će biti zadržan i, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. P. (36) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, N. P. je u svojstvu vlasnika jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu odgovorna lica više privrednih društava sa teritorije Beograda, Novog Sada i Čačka da izvrše isporuku robe, iako je znao da njegovo privredno društvo ne ostvaruje prihode i da neće moći da isplati preuzetu robu, kao ni da izmiri obaveze po izdatim menicama u korist tih privrednih društava.

Na ovaj način osumnjičeni je naveo odgovorna lica privrednih društava da isporuče robu u ukupnoj vrednosti od oko 2.545.200 dinara.

Preuzetu robu je, sumnja se, N. P. prodao bez evidentiranja promene u poslovnoj evidenciji i bez uplate navedenog iznosa na račune privrednih društava koje je oštetio za iznos od oko 2.545.200 dinara, a u istom iznosu za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni će biti zadržan i, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

15:19

BRZE VESTI 13.03.2024

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.