DVE NEDELJE OD UBISTVA STEFANA SAVIĆA: Steže se obruč oko osumnjičenih, policija im za petama!
Stefan Savić, Foto: Printscreen/ Instagram/ _savkes

ubistvo mma borca

DVE NEDELJE OD UBISTVA STEFANA SAVIĆA: Steže se obruč oko osumnjičenih, policija im za petama!

Srpska policija već danima traga za osumnjičenima, a takođe na građane se apeluje da prijave ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o Stefanovim ubicama

Objavljeno:

Porodica srpskog reprezentativca i MMA borca, Stefana Savića, još uvek traga za odgovorima od momenta kada je njihov jedini muški naslednik ubijen u kobnoj noći između 24. i 25. februara.

Već dve nedelje nema ni traga ni glasa od osumnjičenih za ubistvo Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23), koji su monstruozno ubili Stefana i nastavili svoj put to veče kao da se ništa nije dogodilo.

Srpska policija već danima traga za njima, a takođe na građane se apeluje da prijave ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o Stefanovim ubicama. Kako smo nedavno pisali, reklo bi se da im je policija za petama, pogotovo što je prema nezvaničnim informacija, pre nekoliko dana pronađena krvava odeća u jednom stanu kod Đerma, policija je odeću poslala na veštačenje, i sada se čekaju novi rezultati istrage.

Pa da podsetimo, kako je rekao sagovornik, sumnja se da se ubice nalaze u nekom štek stanu, a monstruozno ubistvo očigledno je bilo isplanirano do detalja, s obzirom na to na koji je način napadnut MMA borac. Takođe se navodi da problem između njih datira još od pre dve godine kada su isti momci napali Stefanovog druga, a srpski reprezentativac je tada pritrčao u pomoć i jednom od njih slomio vilicu.

Sahrana Stefana Savića
Sahrana Stefana Savićafoto: Nenad Kostić

Savić je sahranjen 27. februara u Boleču, kada je prisustvovalo više od hiljadu ljudi, između ostalog, i bokseri iz svih krajeva Srbije koji su Stefana voleli kao prijatelja i poštovali kao borca.

I njegov trener se oprostio potresnim rečima, a kako nam je ispričao deda ubijenog Stefana, trener ga je voleo kao svog sina.

- Uzeo si bronzu na svetskom prvenstvu u novembru prošle godine... Dete si svog oca i svoje majke, moje si dete i Božije si dete! Znam da posao nije završen i da ćemo se ponovo sresti! Bićemo tu i nastavićemo gde smo stali! Ja ne mogu da iskažem tugu, kičma mi je polomljena i ne znam kako ćemo dalje. Slava tebi, slava precima, slava rodu našem! Verujemo u tebe i verujemo u prijatelje. Prijatelji će nam dati energiju, ideš gde treba. Živ nam bio Stefane, idemo dalje - s tugom je pričao trener.

Stefan Savić
Stefan Savićfoto: Stefan Savić/Instagram

Raspisana poternica

Za Markom Daničićem i Vasilijem Gačevićem policajci su raspisali potrage i policija poziva građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Prema rečima kriminologa Božidara Spasića, vrlo je moguće da se begunci kriju u nekom "štek" stanu u Beogradu, osim ako nisu već pobegli u inostranstvo. A kako kaže poznati advokat Toma Fila, "policija je uradila odličan posao jer je odmah identifikovala dvojicu osumnjičenih i da je pitanje dana kada će biti uhapšeni".

Osumnjičeni za ubistvo Stefana Savića
Osumnjičeni za ubistvo Stefana Savića foto: MUP Srbije

- Za njima je raspisana potraga, a iz iskustva mogu da vam kažem da će se kriti ili u štek stanu ili u bekstvu samo onoliko koliko budu imali novca. Sa porodicama i prijateljima ne mogu da kontaktiraju. U jednom trenutku moraju izaći napolje - rekao je Fila.

Bonus video:

01:36

Sve dostupne informacije o ubistvu Stefana Savića izneo novinar Nikola Vujović

(Espreso/ Kurir, Tatjana Vasiljević/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.